Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Az idén is megrendezik az újévi teremfoci tornát

2016.11.10.

A sorrendben immár 44-ik újévi teremfoci tornát 2016. december 3. és 2017. január 15. között tartják a sétaerdei sportcsarnokban. A jelentkezéseket mától fogadják egészen addig, amíg összeáll a 32 csapatos mezőny, illetve 2016. december 1-ig, amikor sor kerül a csoportok sorsolására. Az első helyért 400.000 dináros pénzjutalom jár, míg a második helyezett együttes 100.000, a bronzérmes pedig 50.000 dinárt kap. Az idei tornát a Stadion Kommunális Közvállalat szervezi a helyi önkormányzattal egyetemben.

10609_1.jpg

Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja a Városháza sajtóközpontjában ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Szabadka város Sportszövetsége, a Stadion KKV és a városvezetés sporttal, illetve a fiatalokkal kapcsolatos kérdésekkel megbízott részlege megállapodtak abban, hogy a hagyományos újévi teremlabdarúgó tornát magasabb szintre emeljék, szervezési szempontból éppúgy, mint a pénzjutalmak tekintetében.

– Az első helyet megszerző csapat számára a díjalapból a város védnöksége mellett 400.000 dinárt biztosítottunk, ami a tavalyi bajnokcsapat jutalmához képest 50.000 dinárral nagyobb összeg – hangsúlyozta Nemanja Simović.

Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója közölte, hogy a futsal szabályainak megfelelően bonyolítják le a versenyt, és kivételt csupán a pályán lévő csapattagok száma jelent, mivel az eddigiekhez hasonlóan most is 5 plusz 1 játékos focizik majd egyszerre egy-egy együttesben, „négyes” labdával.

– A jelentkezéseket mától fogadják és a 32 csapatos mezőny feltöltéséig, illetve 2016. december 1-ig lehet benevezniük az együtteseknek, amikor megejtik a csoportok beosztásának sorsolását. Egy fordulós pontrendszerben, nyolc csoportban játszanak a benevezett együttesek, és minden csoportból a két legjobb jut be a rájátszásba. A csoportmeccsek lejátszását követően sorsolják keresztbe – a nagy versenyek mintájára – a csoportokat, illetve a továbbjutókat. A részvételi díj 10.000 dinár, és erre még rá kell számítani a hozzáadott értékadót (PDV) is. Az első helyezett 400.000, a második 100.000, míg a harmadik helyen végző együttes 50.000 dináros pénzjutalmat kap. Az ezüst- és bronzérmes csapatok jutalmazását a Stadion KKV biztosítja támogatóival együttműködve – közölte Tóth Róbert.

A jelentkezések, benevezések, és a tornával kapcsolatos más információk a torna szervezőjénél a 064/2203407-es és a 024/552-800-as telefonokon intézhető, illetve szerezhetők be, személyesen pedig a Stadion KKV helyiségeiben.

A belépődíj – ahogy eddig is – 100 dinár lesz a torna kezdetétől és az egész napos programot végigszurkolhatják ezért a pénzért az érdeklődő szurkolók. A mérkőzéseket kizárólag a hét végén játszák.

Nemanja Simović beszélt a sport infrastruktúra kiépítéséről is városunkban, jelezve, hogy elsőbbséget élvez a városi stadionban a reflektorok felállítása, továbbá a sétaerdei úszómedence 20 évnél régebbi sátrának, azaz ballonjának a cseréje és a medence új, univerzális, két rétegű ballonnal történő befedése, de szólt az új atlétikai futópálya építéséről is a városi stadionban, valamint a városi jégpálya befedésére már elkészült projektum realizálásáról is.