Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás Franciaország katonai attaséja számára

2016.11.14.

Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője, valamint Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja ma a Városházán fogadták Philippe Delsolt, Franciaország belgrádi katonai attaséját. A találkozón jelen volt Pavao és Boris Franjković, a tragikusan elhunyt Goran Franjković édesapja és testvére. Goran Franjković első osztályú légiós 2011. november 14-én a Francia Idegenlégió tagjaként az ENSZ békemissziójában tragikusan elhunyt Afganisztánban, miközben nyolc életet mentett meg. A francia Kormány Goran Franjkovićot lovaggá nyilvánította és posztumusz Becsületrenddel tüntette ki.

10615_1.jpg

A szívélyes hangulatú találkozó során kiemelték, hogy Szabadka Városa támogatja a Franjković család kezdeményezését, miszerint a városunkban alapítsanak egy olyan klubot, amely Goran Franjković nevét viselné.  Mint megállapították, ez csak az első lépés lenne a belgrádi francia Nagykövetség és Szabadka Városa közti baráti kapcsolatok további erősítésében a humanitás és a tolerancia erősítése továbbá a francia nyelv és kultúra képviselete érdekében.

A Városháza Zöld termében megtartott találkozó előtt a francia Nagykövetség Philippe Delsol vezette küldöttsége, valamint Dragi Vučković és Miroslava Babić a Franjković család tagjaival gyászmisén vett részt, majd a kéri temetőben felkereste Goran Franjković (1985-2011) örök nyughelyét.