Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Goran Marinković a szabadkai Sportszövetség új titkára

2016.11.14.

Szabadka Város Sportszövetsége Közgyűlésének rendes ülésén, amelyet csütörtökön, november 10-én tartottak meg, a szervezet új titkárává Goran Marinkovićot választották meg. A Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón az új titkárt Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja mutatta be.

10616_1.jpg

Ahogyan bizonyos klubokban sor került a káderváltozásokra, hogy magasabb szintre emeljük a klubokban folyó munkát, a szabadkai Sportszövetséget is szeretnénk nagyobb mértékben visszajuttatni a szabadkai sportolók kezébe.

– Örömmel tölt el, hogy Goran a szabadkai sport egészének kívánja szentelni magát. Egyetlenegy sportegyesület vezetőségében sem foglal helyet, amely azután előnyt élvezne nála másokkal szemben. Minden szabadkai sportolóval egyformán kíván foglalkozni – emelte ki Nemanja Simović.

Goran Marinković köszönetet mondott, amiért a Város úgy vélte, hogy egy ilyen szövetség élén állhat, majd pedig ismertette a szabadkai Sportszövetség munkájával kapcsolatos terveit.

– Régóta vagyok a sportban, és hiszem, hogy a rám bízott munkát jól el tudom végezni. Nehéz helyzetben van a klubok pénzelése, ezért a Szövetség segítséget kell, hogy nyújtson a kluboknak a megoldás felkutatásában. Figyelemmel kísérjük a tartományi és a köztársasági pályázati kiírásokat, és teljes támogatást nyújtunk a pályázó kluboknak. Igyekszünk rendezni a Szövetség helyiségeit, amelyeknek funkcionálisabbnak kell lenniük, hogy azokat a klubok is használhassák, ha erre szükség mutatkozik. A Szövetség figyelemmel kíséri majd a sportbéli történéseket s felkínálja támogatását a Szabadkán megrendezésre kerülő nagy sportesemények szervezőinek – hangsúlyozta Marinković.

A Sportszövetség Igazgatóbizottságának elnöke Sreten Damnjanović, tagjai pedig: Nemanja Simović és Dubravka Rodić a Város képviseletében; Merima Kulić, rekreációs sport; Goran Drača, labdarúgás; Milan Vučković, Spartacus VSE; Ubori László, atlétika; Vígh Mária, iskolai sport; Dušan Rašković, vizes sportok; Zoran Kalinić, asztalitenisz; Goran Banjanin, kosárlabda; Tomislav Antelj, küzdő sportok; Veselin Uzelac, Rokkantak Szövetsége; Stipan Vert, súlyemelés és Gergics Károly, vízi sportok.