Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Új útburkolatot kapott a Thurzó Lajos és a Középső utca valamint a Tito marsall sugárút egy része

2016.11.15.

November elején befejeződtek a munkálatok a kisradanováci helyi közösségben, a Thurzó Lajos és a Középső utca, illetve a sétaerdei helyi közösségben a Tito marsall sugárút egy részén.  A kivitelező a szabadkai Vojput volt, a beruházó Szabadka Városa, a társfinanszírozó pedig a vajdasági Nagyberuházások Igazgatósága.

10618_1.jpg

VAT Nagyberuházások Igazgatósága nyilvános pályázatot írt ki a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, a közlekedésbiztonság és az utak minőségének a javítására irányuló projektek finanszírozására és társfinanszírozására. A pályázatra Szabadka Város 2016 áprilisában két projekt-javaslatot nyújtott be: Útburkolat kiépítése a kisradanováci helyi közösségben a Thurzó Lajos utca és a Középső utca egy részében, valamint Útburkolat kiépítése a sétaerdei helyi közösségben a Tito marsall sugárút egy részében elnevezéssel.  Mindkét projektet elfogadták.

A munkálatok kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás sikeres befejezését követően Szabadka Városa 2016. szeptember 7-én a munkálatok kivitelezéséről két szerződést írt alá a szabadkai Vojput Rt-vel. A kisradanováci HK területén a leszerződött munkálatok értéke (áfával együtt) 7.645.828,91 dinárt, a sétaerdei helyi közösség területén pedig (áfával együtt) 3.090.512,54 dinárt tett ki.

A Thurzó Lajos és a Középső utcák egy részében megépített útburkolat hossza 325,77 méter, szélessége négy méter. A Tito marsall sugárút egy részében a megépített útburkolat hossza 135,42 méter, szélessége pedig ugyancsak 4 méter. A kivitelező a munkálatokat a szerződéses határidőn belül fejezte be.

A munkálatok pénzelése a következőképpen történt: az eszközök 80 százalékát VAT Nagyberuházások Igazgatósága, 20 százalékát pedig Szabadka Város biztosította.