Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A téli szolgálat felkészült az előttünk álló télre

2016.11.15.

Horváth Tímea alpolgármester, Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, valamint Slobodan Milošev, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója ma részt vettek a Köztisztasági és Parkosítási KKV Városi Hulladéklerakójánál a téli szolgálat szemléjén. Szabadka Város területén az utak és utcák, a terek, valamint más közterületek hótól való megtisztítására, a hóeltakarításra és a jégmentesítésre összesen mintegy 17.312.000 dinárt irányoztak elő.

10620_4.jpg

Horvát Tímea ebből az alkalomból kijelentette, hogy a téli szolgálat készültségben áll, minden készen áll az esetleges beavatkozásokra, s hogy a Köztisztasági és Parkosítási KKV rendelkezik minden szükséges géppel a hó és a jég eltakarítására a város egész területén, kivéve a Palics Természeti Parkot, ahol ezt a tevékenységet a Palics-Ludas KV végzi.

– Hosszú évek óta nagyon jól együttműködünk minden helyi közösséggel, valamint a Vojput céggel, így az idén is arra számítunk, hogy az együttműködés azonos, vagy még magasabb szinten alakul majd. A téli szolgálat működésére idén 17,3 millió dinárt terveztünk. Ebből 15,6 milliót szánunk Szabadka Város területére, 759.000 dinár körüli összeget tervezünk a Palics Természeti Parkra, emellett pedig a tervben 910.000 dinár szerepel a peremvárosi helyi közösségek üzemanyag-szükségleteire – mondta Horvát Tímea.

Predrag Radivojević elmondta, hogy az útügyi közvállalat meghozta a téli szolgálat 2016/2017. évi munkatervét, a Köztisztasági és Parkosítási KKV, valamint a Palics-Ludas KV teljes egészében felkészültek a küszöbönálló télre, amihez elegendő mennyiségű sót és zúzalékot szereztek be.

10620_5.jpg

– Az útügyi közvállalat hatáskörébe 236 kilométernyi helyi út és utca tartozik, a programban pedig szerepel mintegy 190.000 négyzetméternyi járda és kerékpárút fenntartása. Vállalatunk felügyeleti szervei a tél folyamán a nap mind a 24 órájában figyelemmel kíséri az időjárás alakulását, s az adott helyzettől függően ad utasítást a beavatkozásra. Az e célból kidolgozott térképen jól látható, hogy melyik városi útszakasz kinek az illetékességébe tartozik. Piros színnel vannak megjelölve azok a helyi utak és utcák, amelyek Szabadka Város illetékességébe tartoznak, kék színnel pedig azokat az utakat jelöltük meg, amelyeken a Szerbia Utai Közvállalat nevében a Vojput látja el a téli szolgálatot – mondta Radivojević.

Slobodan Milošev igazgató szerint elegendő dolgozóval rendelkeznek, de szükség esetén további munkaerőt vesznek igénybe.

– A mi dolgozóink vannak most jelen, összesen 76-an, közülük 29 sofőr, akik a tehergépkocsikat és a többi munkagépet vezetik, emellett pedig 47 segédmunkás. Meg kell jegyeznem, hogy vállalatunkban sokkal többen dolgoznak, így ha esetleg megismétlődne a 2012-es év, készen állunk arra, hogy még több embert vessünk be, ha pedig megszokott telünk lesz, akkor elegendőnek bizonyul ez a személyzet – mondta Milošev.

A hatályos városi rendelet értelmében kommunális tevékenységként a hóeltakarítást és –eltávolítást illetve a jégmentesítést a városi utakon, utcákon, tereken és más közterületeken Szabadka Város területén a téli szolgálat végzi január 1-je és március 15-e, illetve november 15-e és december 31-e között, azzal a programmal összhangban, amelyet az utak és utcák fenntartójaként hoz meg az Útügyi, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat.

10620_6.jpg