Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Új buboréksátrat kapott a sétaerdei úszómedence

2016.11.17.

A sétaerdei úszómedence új buboréksátrat kapott, amelyet különleges poliészter szálakból készítettek. Mindkét oldalát nagy szilárdságú, az ibolyántúli sugaraknak és a penésznek ellenálló PVC bevonattal látták el. Az új sátor teljesen vízálló.  Az új buboréksátorral ellátott úszómedencét ma adta át rendeltetésének Horvát Tímea alpolgármester és Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja.

10634_1.jpg

Nemanja Simović emlékeztetett rá, hogy a régi sátrat a sétaerdei uszoda számára használtan vásárolták még 1993-ban. Az új buboréksátor dupla membránnal van ellátva, minek köszönhetően jelentős árammegtakarítást érnek el, és kevesebbe kerül a medence vizének a felmelegítése. A megtakarítás akár 50 százalékos is lehet.

– A sátor napközben átengedi a napsugarakat, ezzel további megtakarítás érhető el, mivel nem kell bekapcsolni a belső világítást. A fényszórókat még esős időben sem kell bekapcsolni. Hőesésnél a sátor dupla membránja a sátor tetején lehetővé teszi a hó gyors elolvadását, így a látogatók is sokkal nagyobb biztonságban lesznek.  Az új sátor szavatossági ideje 10 év. Ezáltal minden felhasználó számára jobb feltételeket teremtettünk, mind a vízilabdázók, mind az úszók, mind pedig a rekreatív úszással foglalkozó polgár sokasága számára.

Horvát Tímea elégedetten állapította meg, hogy több mint két évtized után sikerült lecserélni az úszómedence sátrát.

10634_2.jpg

– Az új buboréksátor beszerzésére 10 millió dinárt biztosított a városi költségvetés, viszont mostantól jelentős megtakarításokat érünk el. Mint látják, a sátor fehér színű, áttetsző, átengedi a fényt, így napközben nincs szükség világításra. A régi sátor már igencsak elhasználódott és sokba került a felfűtése. Az új sátornak köszönhetően javul a helyzet és bizonyos, hogy jelentős megtakarításokat érünk el. Remélem, hogy mostantól még több polgár veszi igénybe az uszodát – mondta Horvát Tímea.

Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója elmondta, hogy a megvalósuló megtakarítások lehetővé teszik, hogy ez a közvállalat másra fordítsa a megtakarított pénzt.

– Az új buboréksátor felszerelését követően sem fog változni a belépőjegyek ára. A munkaidő sem változik, az új sátorral felszerelt uszoda pedig már holnaptól a polgárok rendelkezésére fog állni. A víz hőmérséklete állandó, 26 fok, a levegő hőmérséklete pedig 27 fok. A buboréksátor alatti levegőnek melegebbnek kell lennie, mint a vízé, mert csak így érhető el megtakarítás, ugyanakkor kondenzáció sem lesz – mondta Tóth Róbert.

10634_3.jpg