Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Koszorúzás az Akasztottak Balladája emlékműnél

2016.11.18.

A tragikus, 1941. november 18-i események 75. évfordulója alkalmából, amikor a fasiszták úgynevezett rögtönítélő bírósága halálra ítélt és akasztással kivégeztetett tizenöt szabadkai szabadságszerető fiatalt, megemlékezést és koszorúzást tartottak az Akasztottak Balladája emlékműnél.

10637_1.jpg

Szabadka polgárai, az önkormányzat, valamint a Harcos Szövetség Községi Bizottsága nevében Etela Jerinkić polgármesteri tanácsos, valamint Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a Város Tanács tagjai helyezték el a kegyelet virágait.

A Szerb Köztársaság Kormánya és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet nevében Vesna Bajić, a közigazgatási körzet helyettes vezetője koszorúzott, és ugyancsak megkoszorúzta az emlékművet a III. Központi Helyi Közösség, a szabadkai Zsidó Hitközség, a Szerbiai Kommunisták szabadkai szervezete és a Tito Központ küldöttsége.  

A Politechnikai Iskola tanulói hagyományosan alkalmi műsorral emlékeztek meg a kivégzettekről, majd 15 szál piros virágot helyeztek el az emlékművön.

Az Akasztottak Balladája emlékműnél tartott megemlékezést követően Szabadka Város és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet küldöttsége a zsidó temetőben megemlékezést tartott és tisztelete jeléül megkoszorúzta a szabadkai zsidó áldozatok sírját.