Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Mézes reggeli az Ivan Milutinović ÁI-ben

2016.11.23.

A szabadkai Pčela Méhészeti Egyesület tagjainak szervezésében a Mézes reggeli elnevezésű akciót ma az Ivan Milutinović ÁI-ben rendezték meg. Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja ebből az alkalomból kiemelte, hogy a megmozdulás célja nem csupán a méznek, mint egészséges élelmiszernek a népszerűsítése, hanem az általános iskolák tanulói körében kialakítani az egészséges táplálkozási szokásokat.

10651_1.jpg

- Ez az első iskola, amelyet az akció során meglátogattam. Véleményem szerint nagyon hasznos egy ilyen kezdeményezés, mert fontos, hogy a gyermekek az oktatási rendszeren keresztül megértsék az egészséges táplálkozás, elsősorban az egészséges ételek jelentőségét - mondta Nataša Aleksić.

Februártól a mai napig a Mézes reggeli keretében a Pčela Egyesület tagjai 11 iskolát kerestek fel és mintegy 2.500 tanulónak szolgálták fel ezt az egészséges élelmiszert.

Pénteken, november 25-én a Mézes reggelivel a györgyéni Vladimir Nazor, valamint a tavankúti Matija Gubec iskolák tanulóit kínálják meg, december 3-án a Vöröskeresztben megrendezésre kerülő önkéntes véradási akció résztvevőit keresik fel, december 6-án pedig a szabadkai Matko Vuković ÁI kerül sorra.

Az Ivan Milutinović ÁI tanulói negy örömmel fogadták a Mézes reggelit. Ebből az alkalomból a tanárokkal együtt a gyermekek külön műsort állítottak össze, mert mint azt Ivan Stipić iskolaigazgató kiemelte: fontos, hogy a gyermekek megismerkedjenek az egészséges táplálkozás elveivel.