Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Adomány a Vöröskereszt népkonyhája számára

2016.11.23.

Dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkára, Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, Siniša Čađo, az USAID szerbiai missziójának a képviselője, valamint Miloš Živković, az Ana és Vlade Divac Alapítvány képviselője, Az önkormányzatok támogatása a migránsválság kezelésében elnevezésű projekt koordinátora ma a szabadkai Vöröskereszt népkonyhájának helyiségeiben adományként átnyújtották az ételek készítéséhez szükséges új gépeket, amelyek értéke csaknem egymillió dinár. Segítségükkel naponta további 400 adag készíthető.

10653_1.jpg

Az ételkészítő kapacitások növelésére szolgáló gépeket az Ana és Vlade Divac Alapítvány adományozta az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve Az önkormányzatok támogatása a migránsválság kezelésében elnevezésű projekt keretében.

Nenad Ivanišević kiemelte, hogy szükség van a népkonyhák munkájának az erősítésére az ilyen helyzetekben.

– Véleményünk szerint Szerbia egyetlen polgára sem érezheti meg a migránsválság következményeit. Nem a migránsok és Szerbia polgárai a hadban álló felek, s örömömre szolgál, hogy ma kijelenthetem: Szerbia befogadó ország, amely segít az embereken. Természetesen adódnak incidensek is, amelyek mindig lehetségesek. Az adomány jól jött, hiszen növeli a szabadkai Népkonyha kapacitásait. Országunk politikája az, hogy senki, aki Szerbia területén találja magát, nem szenvedhet hiányt, nem marad segítség nélkül – emelte ki Ivanišević.

Ilija Đukanović emlékeztetett rá, hogy a szabadkai önkormányzat még júniusban együttműködési megállapodást írt alá az Ana és Vlade Divac Alapítvánnyal.

– Ennek az együttműködésnek az eredménye a mai adomány. A Város jelentős eszközöket fordít a Népkonyha működtetésére. Idén ez az összeg 26,7 millió dinárt tesz ki. A mai adománnyal kielégítjük minden felhasználó szükségleteit. A Vajdaságban Szabadkán szorulnak rá a legtöbben a népkonyha szolgáltatásaira – hangsúlyozta Ilija Đukanović.

Harminc városi és peremvárosi helyi közösségben 1.100 rászoruló, valamint a Befogadó Központban tartózkodó migránsok számára készítenek főtt ételt.

Szabadka Városaz Ana és Vlade Divac Alapítványtól, valamint az USAID-től további 10.000 dolláros adományt kap a rendkívüli helyzetekben használatos felszerelés vásárlására.

10653_2.jpg