Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Kanadai napok rendezvénysorozata Szabadkán

2016.11.29.

Bogdan Laban Szabadka polgármestere, valamint Miroslava Babić és Srđan Samardžić, a Városi Tanács tagjai ma találkoztak Brian Ebellel, Kanada belgrádi nagykövetének tanácsadójával és Olgica Marinkovićtyal, a közönségszolgálati és oktatási programok osztályának vezetőjével.  A találkozó során Szabadka Város és Kanada szerbiai nagykövetsége közötti kulturális, gazdasági és ipari együttműködés fellendítéséről tárgyaltak. A Városháza Zöld termében megtartott találkozót követő sajtótájékoztatón elmondták, hogy mától december 1-ig lesz városunk a Kanadai napok Szabadkán elnevezésű rendezvénysorozat házigazdája.

10665_1.jpg

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja elégedettségének adott hangot, amiért városunk lesz a házigazdája a kanadai napoknak, majd kiemelte, hogy a kultúra lesz az a terület, amely megnyitja a kapukat Szabadka és Kanada belgrádi nagykövetsége közötti gazdasági és ipari együttműködés fokozása előtt. Elmondta, hogy a a kanadai kultúrával való ismerkedés programja azokon az embereken, művészeken alapul, akik Szerbiában születtek, majd pedig Kanadában nőttek fel, képezték magukat illetve ott alkottak.

Brian Ebel elmondta, hogy a küszöbönálló programot számos partner támogatásával rendezik meg, a program pedig a kanadai nagykövetség és Szabadka Város közti erős kulturális kötődésről tanúskodik.

– Az a kulturális sokszínűség, amely Szabadkán és a Vajdaságban tapasztalható, olyasmi, amit mi Kanadában és kormányfőnk, Justin Trudeau is támogatunk. Úgy véljük, hogy ez egy jó és eltéphetetlen kapocs, amely összeköt bennünket – mondta Brian Ebel.

A Kanadai napok Szabadkán elnevezésű rendezvénysorozat keretében ma 11.30-tól a Vinko Perčić Galériában megnyílik Vesna Perunović szerb-kanadai művésznő kiállítása, 12 óra 30 perctől pedig a szabadkai Közgazdasági Karra látogatnak a vendégek. 15 óra 30 perctől megtekintik Szabadka nevezetességeit, 17 órakor pedig a szabadkai Zsidó Hitközségbe látogatnak.

Szerdán, november 30-án 12 órától a Városi Könyvtárban a Kanadai film napja elnevezésű program keretében ingyenes vetítéseket tartanak gyermekek és felnőttek számára.

Csütörtökön, december 1-jén 12 órakor a Városi Múzeumban kiállítás nyílik, majd 19 órakor a Városi Könyvtárban irodalmi estet rendeznek, amelyen Alice Munro Nobel-díjas kanadai írónő könyvét mutatják be.

10665_2.jpg