Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka és Palics az egyetemista evezős Európa-bajnokság házigazdája

2016.12.01.

Szabadka Város és a Szerbiai Egyetemi Sportszövetség ma a Városháza Kék termében megszervezte az Egyetemista Evezős Európa-bajnokság Szervező Bizottságának alakuló ülését. A versenyt Szabadkán és Palicson rendezik meg 2017. július 12-e és 16-a között.

10675_1.jpg

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár az alakuló ülés kezdete előtt újságíróknak elmondta, hogy ez a sportesemény kiemelt jelentőségű a tartomány számára, s hogy maradéktalanul élvezi Vajdaság AT Kormányának és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak a támogatását. A rendezvény – mint mondta – nagyon fontos Szabadka Városa számára, illetve az evezés népszerűsítése szempontjából, hiszen ennek a sportnak rendkívül gazdag hagyományai vannak ebben a térségben.

–  Nagy köszönettel tartozunk a szerbiai Egyetemi Sportszövetségnek, amelyet megbíztak a verseny megrendezésével, s amely a Palicsi tavon és Szabadkán 2017-ben megrendezésre kerülő Egyetemista Evezős Európa-bajnokság egyik technikai szervezője lesz. Szeretnék köszönetet mondani Bogdan Laban szabadkai polgármesternek és Nemanja Simovićnak, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjának amiért segítő szándékuk kifejezéseként megszervezték a mai megbeszélést – emelte ki Vladimir Batez.

Dr. Siniša Jasnić, a szerbiai Egyetemi Sportszövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy az evezés az egyik legfejlettebb egyetemi sport, majd hozzátette, hogy a több mint 500 versenyző érkezése azt bizonyítja, hogy a Palics gyönyörű környezetében megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon való részvétel iránt nagy az érdeklődés.

Köszönöm a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak és Szabadka városvezetőinek, hogy ezt a bajnokságon Szabadkán rendezik meg. A szerbiai Egyetemi Sportszövetség szeretné egyformán fejleszteni az összes egyetemi központokat, és ennek szolgálatában áll a versenynaptár: Szabadkán és Palicson rendezik meg az Egyetemista Evezős Európa-bajnokságot, Újvidék lesz a házigazdája az Egyetemista Szambó Világbajnokságnak, 2018-ban pedig Nagybecskereken kerül sor az Egyetemista Röplabda Európa-bajnokságra. Úgy vélem, hogy ez jó alkalom Palics turisztikai potenciáljának a népszerűsítésére, valamint arra is, hogy a szabadkai egyetemistákat még aktívabb sportolásra ösztönözzük.

Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja úgy vélte, hogy a küszöbönálló Egyetemista Evezős Európa-bajnokság jó lehetőség Szabadka és a szabadkai sport népszerűsítésére.

– Szeretünk azzal dicsekedni, hogy az olimpiai bajnokok városa vagyunk, ami igaz is. Szeretnénk köszönetet mondani a szerbiai Egyetemista Sportszövetségnek, valamint a Tartomány Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak, amiért úgy ítélték meg, hogy Szabadka és Palics rendelkezik egy ilyen sportesemény megrendezéséhez szükséges erőforrásokkal. Érdekeltek voltunk ennek a rangos versenynek a megszervezésében, hiszen sok sportoló jön, megtelnek a szállodáink, megnő az éjszakázások száma és pénz folyik be a tartózkodási illetékből is. A következő hónapokban folytatjuk az együttműködést a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkársággal. Már holnap megtartjuk az első megbeszélést a Városi Stadion új atlétikai pályájának a megépítéséről. Munkánk eredményeit a szabadkaik megláthatják az elkövetkező időszakban. Célunk lefedni a Műjégpályát, új atlétikai pályát megépíteni, a sétaerdei Uszodán pedig már felszereltük az új buboréksátrat - hangsúlyozta Nemanja Simović.