Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Kiállítás Gyermekre szabott iskola címmel

2016.12.05.

Az inkluzív oktatást támogató hálózat a közelmúltban irodalmi és képzőművészeti pályázatot írt ki az inkluzív oktatás témájára általános és középiskolai tanulók számára, a díjkiosztást pedig ma rendezték meg. A szabadkai Városi Könyvtárban ma ünnepélyesen megnyílt a Gyermekre szabott iskola elnevezésű kiállítás is, amelyet a testi fogyatékkal élők nemzetközi napja alkalmából szerveztek.

10678_1.jpg

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja, aki beszélt az inkluzív oktatás jelentőségéről, majd megköszönte a tanulóknak a pályázaton való részvételt.

- Nagyon jó, hogy a gyermekek jelentkeztek a pályázatra, s ily módon is támogatták a valamilyen fogyatékkal elő társaikat – hangsúlyozta Nataša Aleksić.

Branka Bešlić, az inkluzív oktatást támogató hálózat képviselője elmondta, hogy az általános és középiskolás tanulók számára kiírt irodalmi és képzőművészeti pályázatra több mint 100 munkát küldtek be.

- Az inkluzív oktatást támogató hálózat most harmadszor írta ki a pályázatot a fogyatékkal élők nemzetközi napja alkalmából. Eddig többnyire az általános iskolák alsós tanulói vettek részt a pályázaton, az ideire viszont már az általános iskolák felsőbb osztályaiból is érkeztek pályamunkák - mondta Branka Bešlić.