Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a hatodik Winterfest

2016.12.05.

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, valamint Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja és Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója ma este a Köztársaság téren megnyitotta a hatodik téli vásárt, a Winterfestet. Ez az immár hagyományossá vált rendezvény Szabadka karácsonyi-újévi látványosságává nőtte ki magát. Az ún. kis Korzón rendezik meg 2016. december 5-e és 2017. január 13-a között.

10679_1.jpg

Ilinka Vukoja a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a Szabadkai Piacok KKV igyekezett a Winterfest helyszínéül kijelölt területet varázslatossá, vonzóvá tenni a szabadkaiak és a vendégek számára, akik a küszöbönálló karácsonyi és újévi ünnepek idejére városunkba látogatnak.

Bunford Tivadar beszédében emlékeztetett rá, hogy a téli vásár célja a népi kézművesség megőrzése és népszerűsítése, nagy számú kézműves termékeinek a bemutatása, a házias és organikus élelmiszerek, borok és gyümölcspárlatok, valamint a térségi ínyencségek gazdag kínálata várja a látogatókat, hiszen idén több mint 80 stand várja a vásárlókat.

– A városközpontot idén is szépen feldíszítettük, előkészítettük az ünnepekre, a karácsonyi-újévi hangulat központját pedig a Winterfest alkotja. Az ünnepi kivilágítás mellett áll minden polgárunk közös fenyőfája, a világító figurák, ami mind azt a célt szolgálja, hogy a családok együtt töltsenek el kellemes pillanatokat. A gyermekek számára még tartalmasabb kikapcsolódást szerettünk volna biztosítani, ezért egy meglepetést készítettünk a számukra: nagy építőkockákat, amelyekkel szüleikkel együtt építhetnek, játszhatnak – emelte ki Bunford Tivadar, majd minden polgártársunknak kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánt.

10679_2.jpg

Srđan Samardžić nyitotta meg ünnepélyesen a Winterfestet, és Szabadka Városa, valamint Bogdan Laban polgármester és a maga nevében minden polgárt arra kért, látogasson el a hagyományos rendezvényre, hogy megérezze az ünnep előtti hangulatot, s hogy meggyőződjön a térség sajátosságairól, konyhaművészetéről, házias és organikus ételeiről, kézműves és kisipari termékeiről.

A megnyitóünnepséget a szabadkai Zeneiskola tanulóinak a műsora tette hangulatossá.

A Winterfestet Szabadka Város támogatásával a Szabadkai Piacok KKV szervezte. A téli vásár 2017. január 13-ig lesz nyitva minden nap 9-től 21 óráig.

10679_3.jpg