Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Bemutatták a Fiatalok és Játék Egyesület projektjeit

2016.12.09.

A Fiatalok és Játék Egyesület több projektjét, a Szabadkai inkunábulumok, az Organikus és a miénk, valamint a Lépés a kultúra felé elnevezésű projekteket idén is a városi költségvetésből támogatták, az eredményekről pedig ma számoltak be a Városháza Média Központjában. A projektek célja az volt, hogy kutatásra ösztönözzék a tanulókat, akik mellett megvalósításukba bekapcsolódtak a tanárok is.

10694_1.jpg

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja kiemelte, hogy Szabadka Város támogatja a civil szervezetek projektjeit, különösen azokat, amelyek az informális képzéssel kapcsolatosak.

– Az informális képzés arra ösztönzi a fiatalokat, hogy fejlesszék vállalkozói képességeiket, ápolják a kortársképzést, a csoporton belüli vezetői pozíciók kialakítását. A Város épp az informális képzés jelentőségéből kiindulva vállalta a Fiatalok és Játék Egyesület projektjeinek a társfinanszírozását – mondta Nataša Aleksić.

A projektek ismertetésekor Milanka Stankić, a Fiatalok és Játék Egyesület elnöke elégedetten állapította meg, hogy a Szabadkai inkunábulumok projekt rendkívül inspiráló volt a résztvevők számára.

–A projektben való részvételnek köszönhetően a szerbiai tanítók országos pályázatán harmadik díjat szereztünk, mivel azt amit a projekt megvalósítása során megtanultak, átültették a rendes tanmeneti oktatás gyakorlatába, így összekapcsoltuk az informálist a formálissal – hangsúlyozta Milanka Stankić.

A Lépés a kultúra felé projekt során a résztvevők idén Budapesten jártak, hogy megemlékezzenek a Matica srpska megalapításának 190. évfordulójáról.

– Az Organikus és a miénk elnevezésű projekt környezettudat-fokozó jelentőségű. A projektek minden résztvevője többnyire fiatalok voltak, akik tanulmányaik befejezte után kisvállalkozók, csoportvezetők lesznek, már rendelkeznek olyan tapasztalatokkal, amelyeken a tanterminél érdekesebb módon szereztek meg – mondta Milanka Stankić.