Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Télapó-futást

2016.12.10.

Több mint 2.000 gyermek, fiatal, felnőtt és nyugdíjas vett részt ma Palicson a hagyományos Télapó-futáson, amelyet tizennyolcadik alkalommal rendeztek meg.  A futás először öltött humanitárius jelleget, amellel Slavko Adamov kéz nélküli szerb parataekwondo-válogatottat és a Kolevka Gyermekotthon felnőtt ápoltjainak kívántak segítséget nyújtani.

10695_1.jpg

Horvát Tímea alpolgármester, mielőtt szalagátvágással elrajtoltatta volna a mezőnyt, elmondta, hogy a Télapó-futásnak - amelyben minden polgártársunk részt vehet korra való tekintet nélkül népszerűsítve az egészséges életmódot – idén először van humanitárius jellege.  

- A futás minden résztvevője segít Slavko Adamovnak, akik Európában harmadik lett parataekwondóban. A bevételt egy speciális kerékpár megvásárlására, illetve a Kolevka Gyernekotthon felnőtt felhasználóinak a támogatására fordítják. A futás minden résztvevőjének sikeres rajtot, gyors lépteket, jó futás és szép sétát kívánok az előttük álló táv megtételéhez – mondta Horvát Tímea.

Jánosi Elvira, a szerbiai Ultramaraton Szövetség és a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Egyesület elnöke, elmondta, hogy Slavko Adamov remek válogatott parataekwondóban, aki szeretne kerékpározásban is rajthoz állni.

- Szeretnénk támogatni álmai megvalósításában, s hogy egy lábbal hajtható triciklit kaphasson. Ez mintegy 6.000 euróba kerül, de a megmozdulásba néhány cég is bekapcsolódott, így reméljük, hogy rövidesen megvalósul ennek a sportolónak az álma. Amikor először szerveztük meg ezt a futás, alig öten-hatan voltunk, ma pedig öröm látni a nagyszámú résztvevők, akik között ott vannak minden korosztálynak a képviselői – mondta Jánosi Elvira.

A palicsi Télapó-futás nem verseny, a résztvevők futhatnak vagy sétálhatnak. Mindenki, aki 100 dinárért megvásárolta a rajtszámot, érmet kapott és frissítőt, paprikás zsíros kenyeret vagy lekváros kenyeret és teát.

A Télapó-futás szervezői a Palics Park vállalat, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Egyesület, a palicsi Helyi Közösség és Szabadka Városa voltak.

10695_2.jpg