Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Városa kapta a BEES AWARD 2016 díjat

2016.12.15.

Szabadka érdemelte ki a BEES AWARD 2016 díjat, amelyet a hosszabb időszakon át kimutatott társadalmi felelősségtudatért érdemelt ki a legszélesebb társadalmi közösség érdekében kifejtett energiatudatos tevékenységéért, az energiahatékonyság fokozásáért és a környezetvédelemért. Az elismerést ma nyújtották át Szabadka Város képviselőjének, Jasmina Stevanovićnak a belgrádi Száva Központban megrendezett ünnepségen, amelyre a 4. alkalommal megrendezett üzleti konferencia, a BEES 2016. keretében került sor. Hogyan megnyerni új befektetőket az energetikai ágazatban - a 2020-ig szóló kilátások volt a konferencia témája, a társadalmi elismerés odaítéléséről pedig a Mass Media International cég és a BEES 2016. konferencia szakkollégiuma döntött. (a BEES a Szerbiai energiahatékonysági üzletág rövidítése.)

10703_1.jpg

Jasmina Stevanović köszönte meg Szabadka Város és Bogdan Laban polgármester nevében a városnak odaítélt elismerést, kiemelve, hogy a díj bizonyítja Szabadkának az ésszerű energiahasználat, az energiahatékonyság fokozása és a környezetvédelem iránti elkötelezettségét. A díj számunkra kihívás és kötelezettség is egyben, hogy ezen a téren minden nap még egy lépéssel többet tegyünk.

Hozzátette még, hogy mindemellett Szabadka a potenciális befektetőknek számos ágazatban kínál komoly lehetőségeket a tevékenység megkezdésére a termeléstől a szolgáltatásokig.

Az Európai Unió közelsége, a kifejezetten előnyös földrajzi fekvés, a 10-es közúti folyosóhoz való kapcsolódás, a kisbajmoki Ipari Övezet közművesítési szintje, a Szabad Övezetben való működés lehetősége, a beruházók számára szükséges engedélyek gyors kibocsátása, a szakképzett és fegyelmezett munkaerő olyan szabadkai referenciák, amelyeket előnyként az elkövetkező időszakban a befektetőknek ki kellene használniuk – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

A középületek és lakóházak energiahatékonyságával foglalkozó harmadik panel keretében a szabadkai önkormányzat nevében Vicko Marko Mamić önálló energetikai szakmunkatárs tartott előadást Energiafogyasztás Szabadka Város gazdasági fejlődésének szolgálatában címmel.

10703_2.jpg

Számos hazai és külföldi cég képviselője előtt beszélve emlékeztetett rá, hogy energiára szükség van a mindennapi élethez, hogy az erőforrások ára és a fogyasztás is emelkedik, s emiatt az energiahatékonyság domináns téma a sajtóban és a fogyasztók körében egyaránt.

Ugyanakkor kötelességünk csökkenteni a környezetszennyezést. Felmerül a kérdés: csökkenteni a szennyezést és megakadályozni a globális felmelegedést az energiafogyasztás csökkentésével, vagy folytatni a gazdasági növekedést és a fejlődést, viselve a globális felmelegedés következményeit. Az energiahatékonyság növelése a kiút a környezetszennyezés korlátozásával, miközben biztosítja a gazdasági növekedéshez és a fejlődéshez szükséges energiát – emelte ki Vicko Marko Mamić.

A mai üzleti konferencia keretében Szabadka Városának standja volt a Száva Központban, a BEES 2016. konferencia kiadványában pedig népszerűsítő információk jelentek meg a városról.

10703_3.jpg

A BEES AWARD 2016. társadalmi elismerés azoknak a cégeknek, önkormányzatoknak és pénzintézeteknek, amelyek az energiahatékonysággal, illetve a megújuló energiával kapcsolatos projektek finanszírozásával hozzájárultak az energiafogyasztás csökkentéséhez és/vagy a hagyományos energiahordozók megújuló energiahordozókkal való kiváltásához – bizonyítva az energiahatékonyság növelésével, fejlesztésével és integrálásával kapcsolatos elkötelezettségüket, illetve maguk is hozzájárultak az energiahatékonyság fokozásához.

A BEES 2016. konferenciát a Mass Media International cég szervezte a Szerb Köztársaság Bányászati és Energetikai Minisztérium, valamint a Szerb Mérnöki Kamara intézményes támogatásával.

10703_4.jpg