Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A 100 Tagú Cigányzenekar ragyogó koncertjei

2016.12.16.

A budapesti 100 Tagú Cigányzenekar egy része a Városháza képviselő-testületi nagytermében kivételes koncertet adott.  A zeneművészetben egyedülálló módon a zenekar elbűvölte a közönséget a sokoldalú repertoár mesteri kivitelezésével. A műsoron a hagyományos cigányzene mellett a klasszikusok legnagyobbjainak, köztük Liszt, Brahms és Bizet legnépszerűbb műveit szólaltatták meg - a karácsonyi és újévi ünnepek hangulatában.

10708_1.jpg

Az első, rövidebb műsorszámot követően Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke mondott rövid beszédet. Kiemelte, hogy nehéz év volt a 2016-os esztendő, de eredményes is egyben, s hogy a következő év kihívásokkal lesz tele.

– Az elmúlt időszakban jó együttműködést alakítottunk ki a tartományi és a köztársasági szervekkel, de fontos, hogy továbbra is jó, partneri viszonyokat ápoljunk, mivel csak közös erővel érhetünk el igazi sikereket. Nyitottak vagyunk az együttműködésre mind az állami szervekkel, mind pedig a vállalkozókkal és a cégtulajdonosokkal, mert a közösség erősítése érdekében legnagyobb feladatunk az önkormányzat hatékony működésével erősíteni városunk gazdasági potenciáljait – mondta Bunford Tivadar.

10708_2.jpg
A Képviselő-testület elnöke beszéde végén Szabadka Városa és a maga nevében polgártársainknak kellemes karácsonyi ünnepeket, 2017-re pedig sok boldogságot, sikert és jó egészséget kívánt.

A Városházán megtartott koncertet követően a 100 Tagú Cigányzenekar, amelyet joggal neveznek Magyarország büszkeségének, mivel világszerte közel vitte a közönséghez a térség gazdag zenei örökségét, a hegedű- és cimbalom muzsikáját, amely erre a zenére jellemző. A zenekart virtuózok vezetik, akiket nagy lelkesedéssel fogadott a szabadkai Sportcsarnok közönsége az újévi gála koncerten.

  10708_3.jpg

Az öltözékükben, színeikben vizuálisan is látványos budapesti virtuózok a harmóniák, a stílusok és a ritmusok gyors váltásaival szenvedélyes, varázslatos koncerttel lepték meg a közönséget.