Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Goca Tržan és a Vajdasági Kamarazenekar újévi koncertjeinek a beharangozása

2016.12.20.

Szabadka Város hagyományosan megajándékozza a szabadkaiakat és a vendégeket a Szabadság téri újévvárás élményével. A város főterén december 31-én 23 órától éjfél után egy óráig Goca Tržan pop énekesnő ad koncertet. A Szabadság téren szilveszterezők a 2017-os évet tűzijátékkal és keringővel köszöntik. Egy nappal korábban, december 30-án 20 órától a Városháza nagy tanácstermében a komolyzene kedvelői a Vajdasági Kamarazenekar újévi koncertjét élvezhetik - mondta Jasmina Stevanović, a 2017-es újév-várást szervező munkacsoport koordinátora a Városháza Média Központjában ma megtartott sajtótájékoztatón.

10716_1.jpg

Elmondta, hogy a 2017-es újév-várás megrendezésére a költségvetésből 2,9 millió dinárt terveztek, ugyanannyit, mint amennyit a 2014-ben és 2015-ben a Szabadság-téren és a Városháza tanácstermében megrendezett szilveszteri programokra költöttek.  

- A szilveszteri szórakoztató műsorok kapcsán el kell mondani, hogy olyan előadók mellett döntöttünk, akik zenéjükkel, műsoruk színvonalával kielégítik a legszélesebb közönség igényeit - hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Miloš Nikolić hegedűtanár, a Vajdasági Kamarazenekar művészeti igazgatója elmondta, hogy december 30-án Szabadkán a zenekar állandó összetételben, vagyis azzal a 30 taggal lép fel, akik a komolyzene világának megbecsült művészei.

– A Vajdasági Kamarazenekar tagjai egyúttal a Belgrádi Filharmónia, az Újvidéki Operaház és a Vajdasági Szimfonikus Zenekar tagjai is.   Az a megtiszteltetés ért, hogy az egyenrangúak közül az elsőként vezethetek egy ilyen zenekart. A műsorban mindenképpen szerepelnek Strauss megkerülhetetlen keringői, polkái, de filmzenével is szolgálunk, illetve a világ legismertebb újévi-karácsonyi szerzeményei is felcsendülnek. A koncert szólistái Pamela Kiš Ignjatov szoprán és Mirna Radulović, a Szerbi Legjobb Hangja verseny győztese.  A koncerten Paskó Csaba vezényel – mondta Miloš Nikolić.

Goca Tržan nem titkolta elégedettségét, amiért a szabadkaiak körében várja az új, 2017-es esztendőt.

– Számomra ennek erős szimbolikája van, mivel karrieremet bizonyos értelemben Szabadkán kezdtem. Amikor megalakult a Tap 011, első klippjeink itt készültek, és minden, ami az első fellépésekkel kapcsolatos, Szabadkán történt. Amit ígérhetek, az a kitűnő energia és a remek zenélés. Szeretném megkérni mindazokat, akik a koncertre jönnek, hogy felejtsék el az üveggöngyöleget és a petárdákat, mivel látom, hogy ez komoly problémát okoz.  A közönség soraiban valószínűleg sok fiatalabb korosztályú néző is lesz, akik tényleg érzékenyek, s úgy vélem, hogy nekünk felnőtteknek, felelős embereknek kell vigyáznunk arra, hogy semmi rossz ne történjen. A legkevesebb, amit megtehetünk, hogy nem hozunk magunkkal pirotechnikai eszközöket – mondta Goca Tržan.

Branislav Joka, a szilveszterezés szervezésével foglalkozó munkacsoport tagja beszélt a biztonsági intézkedésekről és a Winterfest hagyományos téli vásár kínálatáról, mivel az szilveszter éjszakáján is üzemelni fog. Mint mondta, a központi teret az előző évekhez hasonlóan korlátokkal, biztonsági szolgálattal védik, s hogy a bekerített részbe tilos lesz fém- és üveggöngyöleget illetve pirotechnikai eszközöket bevinni.   

Az újévi vásár néhány standján forralt bort, pezsgőt és néhány fajta ételt kínálnak majd a polgároknak.

A Vajdasági Kamarazenekar koncertjére a 2.000 dináros belépőjegyeket december 28-tól lehet megvásárolni a Városháza alatti emléktárgy-boltban.