Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kihirdették a 2016. év legjobb sportolóit

2016.12.22.

Az Év Sportolója hagyományos akciót hosszú évek óta együttesen szervezi a Subotičke novine hetilap, a Szabadkai Sportszövetség és Szabadka Város. A legjobb szabadkai sportolóknak és egyesületeknek a Városháza nagy tanácstermében ma este nyújtották át a 2016. évi teljesítményekért odaítélt serlegeket és elismeréseket. Az idén a legjobb sportolókat az a zsűri választotta meg, amelyet az eddigi legjobb szabadkai felnőtt sportolókból állítottak össze. Az Év Sportolója elismerést idén Davor Štefanek birkózó (felnőttek), Kajdocsi Tamás súlyemelő (ifjúsági), Miona Petri Knežević vívó (pionírok) érdemelte ki, a legjobb egyesületté pedig a Spartacus Birkózó Klubot nyilvánították.

10723_1.jpg

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ebből az alkalomból elmondta, hogy kevés olyan szerbiai város van, amely Szabadkához hasonlóan olimpiai bajnokokkal büszkélkedhet, hogy folyamatosan figyelemmel kísértük a brazíliai Olimpiai Játékokat, s mi szabadkaiak külön büszkeséggel hallgattuk az ország himnuszát Davor Štefanek aranyérmének köszönhetően.  

- Büszkék vagyunk Nikola Kalinićre is, aki Rióban a kosárlabda-válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett. A távozóban levő évben voltak világ- és Európa-bajnokaink is, akikre ugyancsak nagyon büszkék vagyunk. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően szeretnénk az elkövetkező években még nagyobb támogatást nyújtani sportolóinknak, mindenekelőtt a sportra előirányzott költségvetési keret növelésével, ami már 2017-ben jelentősen mértékű lesz – mondta Laban polgármester.  

Láthatták, hogy ezen az őszön elég sokat tettünk a sport új infrastruktúrájának a kiépítéséért. A Városi Stadionban állnak a reflektor-oszlopok, az év elején elkészül az elektromos vezeték is, a tavasz folyamán a teljes projektet megvalósítjuk.

10723_2.jpg

- Úgyszintén, a tartományi Kormánnyal együttműködve jövőre megkezdjük a Városi Stadionban az új atlétikai pálya megépítését, a sétaerdei Uszoda pedig még november közepén új felfújható sátrat kapott. Az előttünk álló évben igyekszünk a Szerb Köztársaság Kormányával és a tartományi Kormánnyal együttműködve minél több pénzt biztosítani, hogy színvonalas projektek révén új sport-infrastruktúrát építsünk ki városunkban - mondta Bogdan Laban.

A nagy tanácsteremben levőkhöz szólt még Goran Marinković, a szabadkai Sportszövetség főtitkára és Vlado Tomić, a Subotičke novine igazgatója is.

Jubileumuk alkalmából e4lismerésben részesült a palicsi Vitorlás Klub, a Spartacus  Cselgáncs Klub és a Veterán Paracéllövő Klub. Külön elismerésben részesült Stipan Vert, Duško Dražić, Luka Andrašić, a Spartacus NRK pionír csapata, a Spartacus Tenisz Klub pionír csapata, a Spartacus Prozivka Vízilabda Klub és Radul Radulović.

10723_3.jpg