Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Ajándékok roma nemzetiségű gyermekek számára

2016.12.23.

Az újévi ünnepek előtt Szabadka Városa ajándékkal lepte meg a többnyire roma nemzetiségű gyermekeket felölelő napköziket, a Zvezdicát a Pescsara Helyi Közösségben, a Zvončicát az Újfalu HK-ben, valamint a Zekát és a Zlatna ribicát Kisbajmokban. A gyermekek nagy örömmel fogadták az ajándékcsomagokat, amelyek színeseket, filctollakat, rajztömböket, plasztelint és számos egyéb kelléket, amelyek a kreatív és a képzőművészeti műhelymunkához szükséges.

10728_1.jpg
Az ajándékokat Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért és Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, valamint Stevan Nikolić, Szabadka Város roma-ügyi koordinátora nyújtotta át.

Szabadkán 81 roma gyermek járja a kötelező, iskola előtti programot – mondta Stevan Nikolić, majd hozzátette, hogy a roma közösség számára nagyon fontos a gyermekeket felkészíteni az általános iskola első osztályának a megkezdésére.

- Pillanatnyilag a helyi akcióterv előkészítésén dolgozunk, amely az ehhez hasonló tevékenységeket is tartalmaz – emelte ki Stevan Nikolić.

A városi költségvetésből a tanulmányok abbahagyásának a megelőzését célzó program keretében kiosztott ajándékcsomagokra 120.000 dinárt irányoztak elő.