Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás Vesna Margaretić számára, az Év Embere díj elnyerése alkalmából

2016.12.27.

Horvát Tímea alpolgármester és Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja ma a Városháza Zöld termében fogadta Vesna Margaretićet, a szabadkai Szociális Munkaközpont szociális munkását, az Év Embere-díj nyertesét. Az elismerést harmadik éve ítéli oda a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium a szociális-védelmi intézmények dolgozói számára. A fogadáson jelen volt Miroslava Bagavac, a Szociális Munkaközpont igazgatónője is, aki a 127 központ legjobb szociális munkásává jelölte Vesna Margaretićet.

10735_1.jpg

Horvát Tímea megköszönte Vesna Margaretićnek, hogy – ahogyan fogalmazott – ezt a jelentős elismerést megszerezte nem csak a Szociális Munkaközpont, hanem Szabadka számára is, amelyet köztudottan magas szintű szociális védelem jellemez.

- Örülök neki, hogy a mi városunké az ország legjobb szociális munkása. Ez nagy elismerés Vesna Margaretić számára, aki már 27 éve kitartóan végzi ezt a nehéz és mégis szép munkát. A szociális munkásnak nincs munkaideje, munkája kínkeserves és nehéz, de gyönyörű is egyben, hiszen segít a polgároknak szociális gondjaik megoldásában - hangsúlyozta Horvát Tímea.

Ilija Đukanović gratulált a kivételes elismeréshez, majd annak a reményének adott hangot, hogy az elkövetkező években is hasonló díjakban részesül a szabadkai Szociális Munkaközpont.

- Szép példa ez a Központ fiatalabb munkatársai számára. Hiszem, hogy ők is látják: megfelelően értékelik a munkát, az állhatatosságot és a kitartást. Az önkormányzat feladata a jövőben is támogatni a szociális védelmi intézmények minden tevékenységét és munkáját, az ő feladatuk pedig a munka elvégzése, és hiszem, hogy a jutalmak sem maradnak el – mondta Ilija Đukanović.

Vesna Margaretić a gyermekekkel, a nevelőszülőkkel, az örökbefogadással és a családi elhelyezéssel foglalkozik.  Mint mondta, számára a gyermekek otthonokban történő elhelyezés utolsó megoldásként jött számba.

- Számomra a legnagyobb elismerés, amikor azt látom, hogy azok a gyermekek, akiknek annak idején segítettünk, mára családban élő, gondos szülők lettek. Ez hatalmas elismerés a szociális munkás számára – mondta Vesna Margaretić.

A Szociális Munkaközpont igazgatónője elmondta, hogy miért éppen Vesna Margaretićet javasolta az elismerésre.

- A szociális munkás oklevelétől a pszichológusig, pedagógusig, szociális-védelmi szakemberig nagyon hosszú az út. Vesnát számos kollégájától az különbözteti meg, hogy van hallása a környezetében történő eseményekre és az állandó tanulási vágy – mondta Miroslava Bagavac.

A díjakat december 21-én adták át Belgrádban a Nemzeti Színházban. Vesna Margaretićnek az elismerést Dragana Vukov nyújtotta át, aki 2000 óta szülői gondoskodás híján nevelőszülőknél él. Dragana ma orvostanhallgató és Vesna Margaretić számára ez az egyik legnagyobb elismerés.