Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Palicson megkezdték a csatornahálózatra való csatlakozásról szóló nyilatkozatok aláírását

2016.12.27.

Palicson a Vigadó kongresszusi termében megtartott gyűlésen ismertették a polgárokkal a majdani csatornahálózatra való csatlakozás feltételeiről. A település csatornahálózatát a Palics/Ludas biodiverzitásának megőrzését szolgáló projekt keretében építik meg a német KfW bank finanszírozásával.  A Palics és Szabadka számára egyaránt fontos projekt jelentőségéről, illetve a tervezett munkálatokról a polgárokat a Város, a palicsi Helyi Közösség, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat  és a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV képviselői tájékoztatták.

10736_1.jpg

A Palics település nagyobb részét felölelő csatornahálózat kiépítése a tervek szerint 2017 közepén kezdődik. A munkálatok kezdete előtt Palics polgárainak alá kell írniuk a nyilatkozatot, amely lehetővé teszi számukra, hogy kedvező feltételekkel csatlakozhassanak rá a majdani csatornahálózatra. Ez azt jelenti, hogy a csatlakozási díj 27.021,38 dinár lesz, 20 százalékos kedvezményt kapnak, ha előre befizetik a teljes összeget, illetve a csatlakozási díjat 24 részletben is törleszthetik.

A csatlakozási díj jóval alacsonyabb a piacinál, mivel a projekt rendkívül jelentős mind a helybeliek, mind a Város, mind pedig Palics turisztikai fogadóállomásként történő fejlesztése szempontjából. Ezek a feltételek változatlanok maradnak mindazok esetében, akik idejekorán aláírják a csatlakozási szándékról szóló nyilatkozatot.

Palics polgárai nagy érdeklődést tanúsítottak a kezdeményezés iránt és többen már a polgárok gyűlését követően aláírták a nyilatkozatot.

Azoknak a palicsiaknak sem kell izgulniuk, akik nem vettek részt a gyűlésen, mert a nyilatkozatot postán is kiküldik, emellett felvehetők a palicsi Helyi Közösség épületében, valamint a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV-ben.

A kitöltött és aláírt nyilatkozatokat postai úton (postaköltség fizetve) küldhetik vissza, de leadhatják a palicsi helyi közösségben, illetve a szabadkai Vízművek hivatalos helyiségeiben.

A tervezett csatornahálózat térképe megtekinthető a palicsi Helyi Közösség épületében, a Vízművek és Csatornázási KKV honlapján (www.vodovodsu.rs), valamint Szabadka Város hivatalos honlapján (www.subotica.rs).

A Palics/Ludas biodiverzitása megőrzésének projektjéről a polgárok a jövőben minden információt megkaphatnak Szabadka Város hivatalos honlapján (www.subotica.rs) is.

10736_2.jpg