Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Újévi fogadás az állami szervek képviselői számára

2016.12.29.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke az újév alkalmából ma a Városháza nagy tanácstermében hagyományosan fogadta az állami szervek, az intézmények, a gazdaság, a közvállalatok képviselőit, valamint a közélet és a politikai élet kiemelkedő személyiségeit.

10745_1.jpg

Bogdan Laban  polgármester úgy vélte, hogy a 2016. évről is elmondható, hogy nem volt könnyű, majd annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a következő évben is új kihívások várnak ránk, amelyekre az önkormányzati és az állami szervek partneri viszonyával, még intenzívebb együttműködésével lelhetjük meg a választ.     

- Mivel ugyanaz a feladatunk, közösségünk érdekében tevékenykedni, rajtunk áll, hogy 2017-ben is olyan döntéseket hozzunk, amelyek lehetővé teszik városunk fejlődését, Szabadka minden polgára életminőségének a javítását – mondta Bogdan Laban.

A mögöttünk álló évet a következő munkálatok jellemezték: az elkerülő út, vagyis az úgynevezett  Y- szárny munkálatai, befejeződött a Népszínház épülete felújításának, átépítésének és kibővítésének 5. üteme és elkezdődött a 6. ütem megvalósítása, a kisbajmoki Ipari Övezetben elkészült az új gyárcsarnok és a Szabadka-Zombor útra a kétirányú bekötőút, megkezdődött a Szabad Övezetben az új vámterminál projektjének a megvalósítása, beruházások történtek az úthálózatba, a vízvezeték- és csatornahálózatba, a csatornahálózat rendezésébe, az oktatási intézmények létesítményeinek a szanálása, valamint azokon az új projekteken, amelyek  hozzájárulnak ahhoz, hogy Palics idevonzza a turistákat, s hogy kínálatával a térség vezető idegenforgalmi célállomásává váljon.

10745_2.jpg

– A következő évben arra számítunk, hogy bővülnek a kisbajmoki Ipari Övezetben a termelői kapacitások, s hogy ott új munkahelyek nyílnak. A ContiTech Fluid Szerbia vállalat programja 2017-ben további 250 új munkás felvételét irányozza elő.  Arra is számítani lehet, hogy az Ametech – amely számára 10.000 négyzetméteres gyárcsarnok épül a város ipari övezetében – az elkövetkező időszakban szándékainak megfelelően 200-zal növeli a foglalkoztatottak számát. Rövidesen azzal büszkélkedhetünk, hogy még egy új cég települ be a kisbajmoki Ipari Övezetbe, ahol mintegy 100 munkást fog alkalmazni – hangsúlyozta Bogdan Laban polgármester.

Bunford Tivadar többek között elmondta, hogy a Városi Képviselő-testület az elmúlt hat hónapban két díszülést és hét rendes ülést tartott, amelyeken 240 napirendi pontot vitattak meg. Számos nagyon fontos rendelet született, többek között a város következő költségvetéséről, amelynek kerete kisebb, mint az idei, de fejlesztésközpontú.

10745_3.jpg
- A teljes költségvetés 23 százalékát fordítjuk beruházásokra. Ezekkel a beruházásokkal szeretnénk a polgároknak tett választási ígéreteinket, hogy jobb körülmények között élhessenek. Egy kihívásokkal teli év van mögöttünk, de szorgalmas és becsületes munkával szilárd alapokat teremtettünk a Szabadka számára stratégiai jelentőségű projektek megvalósításához. Kitűnő a kommunikáció a felsőbb politikai szintekkel, s épp ezért, mint azt megígértük, 2017-ben Szabadkán számos projekt kerül megvalósításra - emelte ki Bunford Tivadar.

A fogadáson jelen volt Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke, aki a jelenlevőkhöz szólva elmondta, hogy Szabadka olyan potenciálokkal rendelkezik, amelyek révén az ország és a térség büszkeségévé válhat.

10745_4.jpg
Hiszek abban, hogy Szabadka Városra büszke lehet az ország, hiszem, hogy Szabadka és környéke a térség drágaköve lehet. Helyükre kerültek az építőkockák ahhoz, hogy a meggyőződés realitássá váljon. És el kell mondanom, hogy minden, többé-kevésbé tőlünk függ – mondta Pásztor István.