Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Újévvárás Goca Tržannal, keringővel és tüzijátékkal

2016.12.31.

Szabadka Város szervezésében a város főterén Goca Tržan popénekesnő társaságában, keringővel és látványos tűzijátékkal mintegy négyezer szabadkai köszöntötte az új, 2017-es esztendőt.

10748_6.jpg

A hideg idő ellenére a közönség több mint két órán át élvezte Goca Tržan régi és új slágereit. Az énekesnőt remekül kísérte állandó zenekara, aki szilveszter éjszakáján más előadók legnépszerűbb pop-, rock- és folk-slágereivel is szórakoztatta a publikumot.

A koncert során a neves énekesnő arra kérte a város főterén szilveszterezőket, hogy a legvidámabb éjszakán személyes példáját követve a kivetítőn feltüntetett segélyszámokra mobil telefonjaikról küldjenek SMS-t, ezzel is támogatva azokat a szabadkaiakat, akiknek súlyos betegség miatt segítségre van szükségük.

Éjfélkor Strauss hagyományos Kék Duna keringője mellett városunkban még sosem látott, ötperces tűzijátékkal köszöntötték az újévet. A Szabadság téren a polgárokkal együtt szilveszterezett Bogdan Laban, Szabadka polgármestere is.

10748_7.jpg

A rendkívül jó hangulatot és a 2017-es újévvárást az tette még élvezetesebbé, hogy a közönség számára kijelölt területen, ahova tilos volt bevinni fém- és üveg göngyöleget, illetve pirotechnikai eszközöket, egyetlenegy petárda sem durrant, s nem történt semmilyen incidens sem.

A kitűnő zene mellett a polgárok a Winterfest téli vásár standjain forralt borral, illetve teával melegíthették fel elgémberedett tagjaikat.

10748_8.jpg

Pénteken, december 30-án 20 órai kezdettel a Városháza nagy tanácstermében remek újévi hangversenyt adott a Vajdasági Kamarazenekar.

A műsorban szerepeltek Strauss megkerülhetetlen keringői, polkái, de több film zenéje is felcsendült a világ legismertebb újévi-karácsonyi szerzeményeivel együtt. A koncert szólistái Pamela Kiš Ignjatov szoprán és Mirna Radulović, a Szerbia Legjobb Hangja verseny győztese volt.  A hangversenyen Paskó Csaba vezényelt.

10748_9.jpg

A Vajdasági Kamarazenekar tagjai a Belgrádi Filharmónia, az Újvidéki Operaház és a Vajdasági Szimfonikus Zenekar tagjai is egyben.