Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Predrag Vuletić ellátogatott a Gerontológiai Központba

2017.01.24.

Predrag Vuletić, tartományi szociális-védelmi, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma ellátogatott a szabadkai Gerontológiai Központba. Az ágazati titkár megtekintette az intézmény hatodik emeletén folyó munkálatokat, amelyeket részben a Tartományi Szociális-védelmi, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság finanszíroz.

10786_1.jpg

A szabadkai Gerontológiai Központ a szolgáltatások és a tevékenység minőségének a javítása érdekében megkezdte a létesítmény említett részének a felújítását. A felújítás előtt a hatodik emeleti szobákban sok lakót helyeztek el, a munkálatok befejezése után pedig a szabványoknak megfelelően legfeljebb négy lakó lesz egy szobában.

Petar Balažević, a Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, hogy a tartományi Kormány, valamint a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium tavaly több mint 40 millió dinárt juttatott az intézménynek. A fontos beruházások egyike az 55 kilogrammos kapacitású mosógép, amellyel megoldják a mosást a Gerontológiai Központ több mint 500 lakója számára.

Ilija Đukanović, Szabadka Városi Tanácsának szociális ügyekért felelős tagja elmondta, hogy Szabadka Városa a házi segítségnyújtási szolgálat számára 37,8 millió dináros költségvetési támogatást hagyott jóvá.

– A Város idén is finanszírozza majd mindazokat a szolgáltatásokat, amelyeket az elmúlt időszakban a szociális védelemben finanszírozott. 2017-ben a szociális védelemre szánt eszközök képezik a költségvetési kiadások 4,72 százalékát – emelte ki Đukanović.

Az intézmény bejárását követően a tartományi titkár megbeszélést folytatott a szabadkai szociális-védelmi intézmények igazgatóival. A megbeszélésen jelen volt: Nenad Kozomora, a Kolevka Gyermekotthon és Miroslava Bagavac, a szabadkai Szociális Munkaközpont igazgatója, dr. Siniša Trajković, a szabadkai Vöröskereszt elnöke, Snežana Marić, a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap szabadkai kirendeltségének az igazgatója és Ilija Đukanović.

A megbeszélésen az intézmények képviselői tájékoztatták a tartományi titkárt a 2017. évi tervekről és a mindennapi munka során tapasztalható gondokról.