Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Szerb Atlétikai Szövetség Szabadkát megajándékozta a Városi Stadion futópályájának tervével

2017.02.09.

Bogdan laban, Szabadka polgármestere, Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja, valamint Zagorka Panić városi menedzser ma találkozott Vladimir Batezzel, tartományi sport- és ifjúságügyi titkárral, Slobodan Brankovićtyal, a Szerb Atlétikai Szövetség (SZASZ) főtitkárával és Slobodan Vojinovićtyal, a Spartacus Atlétikai Klub elnökével. A találkozó során megbeszélést folytattak az együttműködés fokozásáról, a Városi Stadion tartán futópályájának a megépítéséről, amelynek terve most készült el, valamint a város új sporttal kapcsolatos infrastruktúrájának a kiépítéséről.

10824_1.jpg

A Városháza Zöld termében megtartott találkozó előtt Laban polgármester a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a Városi Stadionban az új tartán pálya megépítése Szabadka Város, a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, az Ifjúság- és Sportügyi Minisztérium és a Szerb Atlétikai Szövetség közös projektje.  
    
Ma a Szerb Atlétikai Szövetségtől hivatalosan átvesszük az új atlétikai pálya építési tervét. Szabadka Város kötelessége elvégezni az előkészítő munkálatokat, eltávolítani a meglevő régi borítást és a terep szintezését. Az új tartán pálya elkészítését a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, valamint az Ifjúság- és Sportügyi Minisztérium finanszírozza – hangsúlyozta Laban polgármester.

A szabadkai önkormányzat szeretné, ha több projekt keretében, a tartományi és a köztársasági hatalmi szervekkel együttműködve városunkban új, sporttal kapcsolatos infrastruktúra épülne ki.  

A Városi Stadionban az új reflektorok szerelését tavasszal fejezzük be. Ha a nyár folyamán elkészül az új tartán pálya, a Városi Stadion sok sportoló és kedvtelésből sportoló nagy örömére még funkcionálisabb lesz, és szebb lesz külsőségeiben is – mondta Bogdan Laban.

Slobodan Branković kiemelte, hogy a Szerb Atlétikai Szövetség Szabadkának ajándékba adja a Városi Stadion tartán pályájának a terveit, s hogy minden egyes város, amelyben megépül az atlétikai infrastruktúra, gazdagabb lesz egy új létesítmény, amelyeket minden polgár használhat sportolásra.

Mindannyiunk felelőssége, hogy a szabadkaiakat megajándékozzunk egy olyan atlétikai pályával, amilyennel Szabadka, az atlétika városa harminc évvel ezelőtt már rendelkezett. A városnak gazdag atlétikai hagyományai vannak, és megérdemel egy olyan korszerű atlétikai pályát, amelyen edzeni és versenyezni is lehet. Mivel a város komoly szállodai kapacitásokkal rendelkezik, hiszem, hogy Szabadkán rövidesen jelentős nemzetközi atlétikai versenyeket rendeznek – mondta Branković.

Vladimir Batez elmondta, hogy Vajdaság AT Kormánya és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság még a nyáron támogatta a Szerb Atlétikai Szövetség prioritásait, hogy a sport-infrastruktúra fejlesztése rendkívül nagy jelentőségű, s hogy a tartományi Kormány idén Szabadka mellett előirányozta Nagybecskerek támogatását is a városi stadion felújításában és az atlétikai pálya megépítésében, amit – mint mondta – a SZASZ is a vajdasági sport-infrastruktúra fejlesztésének prioritásai közé sorolt.

- A Szerb Köztársaság Kormányának, az Ifjúság- és Sportügyi Minisztériumnak, Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak az összefogásával a terveket bizonyosan valóra is váltjuk – mondta Vladimir Batez.

10824_2.jpg