Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

50 kiló turijai kolbászt kapott a népkonyha

2017.02.10.

A Szabadság téren ma bemutatkozott a hagyományos, sorrendben 33-ik Turijai Kolbász Napok rendezvénye. A turijai vendégek ezúttal 50 kiló friss kolbászt adtak át ajándékként a Szabadkai Vöröskereszt képviselőinek az itteni népkonyha számára. Szabadka város képviseletében az adomány átvételénél jelen volt Horváth Tímea polgármester-helyettes, Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemmel és Osztrogonác Simon, a testület mezőgazdasággal megbízott tagja.

10828_1.jpg

Miroslav Medurić, a turijai Kolbász Napok szervezőbizottságának elnöke ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadkán, Zomborban és Újvidéken is bemutatkozik ez a hagyományos rendezvény, amelyet egyébként Turija faluban február 25-én és 26-án tartanak. Medurić bejelentette, hogy a manifesztáció első napján mutatják be a leghosszabb, összesen 3033 méter hosszú kolbászt is, amelyet méterre árulnak majd a látogatóknak.

A helyi önkormányzat, továbbá a saját nevében Ilija Đukanović mondott köszönetet a turijai egyesületnek az ajándékért, és emlékeztetett arra, hogy Szabadkán 1100 polgár kap naponta főtt ételt a népkonyhán.

– Szeretném megköszönni a turijai egyesületnek, hogy az idén is eljöttek városunkba, és köszönöm a népkonyhának ajándékozott 50 kiló kolbászt is. Minden adomány és ajándék jelentős a népkonyha számára, akár élelemből, akár felszerelésből, berendezésből áll. Az idei évben a városi költségvetésből 31,2 millió dinárt irányoztunk elő a népkonyha szolgáltatásait igénybe vevők számára – hangsúlyozta Đukanović.

Siniša Trajković, a Szabadkai Vöröskereszt elnöke szintén megköszönte a turijai egyesületnek a népkonyhának szánt ajándékot, amit immár évek óta megismételnek, továbbá Szabadka városának is köszönetet mondott a rendezvény megtartására kijelölt helyszín biztosításáért.

Szabadkán egyébként immár 28-ik alkalommal rendezték meg a Turijai Kolbász Napok nevű turisztikai-gazdasági rendezvény bemutatóját.