Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka a 39. Nemzetközi Turisztikai Vásáron

2017.02.23.

Belgrádban ma megnyílt a 39. Nemzetközi Turisztikai Vásár, amelyen február 26-ig a kellemes időtöltés jegyében hat kiállítói csarnokban 56 ország – köztük Kína, Oroszország és India - több mint 1.100 kiállítója mutatkozik be. A vásár ünnepélyesen Aleksandar Vučić szerb kormányfő nyitotta meg. A turisztikai vásár partnere Montenegró. Ezen a jelentős seregszemlén bemutatkozik Szabadka Város Turisztikai Szervezete, valamint a Palics Park vállalat, amelyek közösen mutatják be ezt a turisztikai célállomást.

10854_1.jpg

A vásár megnyitásakor Vučić kormányfő elmondta, hogy tavaly Szerbia a turizmusból 1 milliárd 42 millió euró bevételt valósított meg, 200 millió euróval többet, mint Montenegró.

- Montenegrónak gyönyörű tengere van, hegykoszorúi, Szkadari tava, mindene, amit egy gyönyörű ország kínálhat a turistáknak. Szerbia sohasem volt turistaország, nem ez a legfontosabb gazdasági ágazat, de 2016-ben 200 millió euróval nagyobb bevételt valósítottunk meg, mint Montenegró – mondta Vučić kormányfő, a kitűnő eredményekhez pedig gratulált a Belgrádi Vásárnak és az Idegenforgalmi Minisztériumnak.

Szabadka Város Turisztikai Szervezete az idei vásáron a Kitűnő! 5! kampányt népszerűsíti abból az alkalomból, hogy idén van Palics első írásos említésének 555. évfordulója. Mint azt Andrijana Balać, Szabadka Város Turisztikai Szervezetének megbízott igazgatója elmondta, a kampány arra épül, hogy Palicsot először 555 évvel ezelőtt említik egy írásos dokumentumban, vagyis 1462-ben, abban az adományozó okiratban, amelyben Mátyás király anyjának adományozza a Csongrád megyei pusztákat.

– A Kitűnő! 5! kampány alapötlete, hogy az öt nyári hónapban, májustól szeptemberig, az ötös szám jegyében szervezzünk különböző népszerűsítő akciókat. vendéglátóhelyeink nagy száma tett eleget felhívásunknak, így ők is részt vesznek ebben az akcióban, vagyis aki öt vendégéjszakát tölt el, a hatodikat ingyen kapja, a szállás árára 555 dináros kedvezményt adnak, 5 százalékos kedvezményt nyújtanak a kirándulások árára, öt ingyenes belépőt adnak, stb. – mondta Andrijana Balać.

10854_2.jpg

Hozzátette: elektronikus levelekkel, kiadványokkal, reklámszövegekkel és a közös népszerűsítő akciók beharangozóival célozzuk meg a hazai és a térségi turisztikai ügynökségeket, sajtóházakat, mégpedig nem csak a vásár ideje alatt, hanem az után is.  

– A fő téma nem lesz az egyedüli, hiszen a vásáron bemutatjuk a teljes idegenforgalmi kínálatot, amelyet tartalmaz a szabadkai és a palicsi idegenforgalmi brossúra. Emellett bemutatjuk társkiállítóink és más érdekelt cégek reklámanyagait is. A magán- és üzleti látogatók, az újságírók és mások megnyerése érdekében Szabadka és Palics standján bemutatjuk idegenforgalmi kínálatunkat, és a tervben szerepel a látogatók számára egy nyereményjáték lebonyolítása is. Ebből a célból társkiállítóink több mint 15 ajándékutalványt biztosítottak szabadkai, palicsi és kelebiai hétvégékre. A sorsolást a vásáron tartjuk meg február 25-én – mondta Andrijana Balać.