Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Jutalom és elismerés az általános és középiskolák legjobb matematikusainak

2017.03.02.

A Városházán ma átadták a jutalmakat és az elismeréseket a 2016/2017-es tanévben eddig megrendezett versenyek legjobb általános és középiskolai matematikusainak.

10877_1.jpg

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ebből az alkalomból kijelentette, hogy prioritást jelent minden tehetséges gyermek támogatása, s hogy figyelmet kell rájuk fordítani tehetségük kiteljesedése, utuk meglelése érdekében. Alkalom ez arra, hogy Szabadka Városa nevében megköszönjük munkájukat - mondta Jasmina Stevanović, majd hozzátette: fontos, hogy ne szűnjön meg ez a szép hagyomány, hiszen ezek a gyermekek jelentik városunk és országunk jövőjét.

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja kiemelte, hogy büszkék vagyunk ezekre a gyerekekre, mert tudjuk, hogy nyilvánvaló tehetségük mögött sok igyekezet és nagy munka is áll. Mint mondta, a gyermekek bizonyítják, hogy csak így lehet jó eredményeket elérni, amiért köszönetet mondunk nekik is, szüleiknek és mentoraiknak is.

A középiskolák városi matematika-versenyén az első helyeket a Svetozar Marković Gimnázium tanulói foglalták el, név szerint Natalija Pavlović elsős, Minja Vuković másodikos, Aleksandar Grahovac harmadikos és Marko Mijatović negyedik osztályos tanuló.

A körzeti versenyen elért kitűnő eredményeknek köszönhetően hat tanuló indulhat az országos versenyen. Ezt a csoportot Marko Mijatović, a városi és a körzeti verseny abszolút győztese, a Svetozar Marković Gimnázium negyedik osztályos tanulója vezeti.

Ebben a csoportban lesz még Dutina Nemanja, a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola tanulója, valamint a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium további négy tanulója: Teodor Sakal Francišković, Đorđe Njegić, Aleksandar Grahovac és Oldal Gulyás Laura. A középiskolások országos matematika-versenyét március 11-én Belgrádban rendezik meg.

Az általános iskolások városi matematika-versenyén 14 első, 18 második és 31 harmadik helyet szereztek a tanulók. Hetvenhét elismerő oklevelet is átnyújtottak. A díjazottak között a legsikeresebb Igor Engi, az Ivan Milutinović Általános Iskola hetedik osztályos tanulója volt a maximálisan elérhető 100 ponttal.  

Az általános iskolások körzeti matematika-versenyét március 25-én rendezik meg a Kizúr István Általános Iskolában.

10877_2.jpg

Jasmina Stevanović, továbbá Fehérvári Magda, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkárhelyettese, Nataša Aleksić, Ivan Bajić, a középiskolások városi és körzeti versenyének otthont adó Ivan Sarić Műszaki Iskola igazgatója, Tóth Gabriella, az általános iskolások városi versenyének házigazdája, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola igazgatója, valamint Boris Dulić, a versenyt szponzoráló Dunkenmotoren menedzsere nyújtotta át az okleveleket és elismeréseket.