Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szerződés-aláírás az építési telek elidegenítéséről

2017.03.08.

A Városházán aláírták a szerződést egy 1,8 ha területű építési telek elidegenítéséről a kisbajmoki Ipari Övezetbe. A szerződést Szabadka Város nevében Bogdan Laban polgármester, a 4 Cam cég újvidéki részlege nevében pedig annak törvényes képviselője, az olaszországi Caminada vállalat tulajdonosa, Aldo Alessio Caminada írta alá. A szerződést a polgármesternek a nyilvános licitációt követően a Szabadka Város köztulajdonában levő építési telek elidegenítéséről hozott határozata alapján írták alá. A telek szerződésben foglalt adásvételi ára 23.347.869 dinár.

10894_1.jpg

Bogdan Laban polgármester ebből az alkalomból kijelentette, hogy az olasz befektető a kisbajmoki Ipari Övezetben gyárcsarnokot épít és a teljes beruházás megvalósítását követően 120 embernek ad munkát.

Laban polgármester leszögezte, hogy ez nagyon fontos nap városunk számára, de az elkövetkező időkben a szabadkai önkormányzat számára kiemelten fontos feladat lesz folyamatosan dolgozni az új munkahelyek megnyitásán.  

Aldo Alessio Caminada bejelentette, hogy a beruházás első üteme keretében egy 2.200 négyzetméteres termelőrészleget szándékozik megépíteni műanyag-elemek gyártására, 25 munkás alkalmazásával.

10894_2.jpg
A termelőrészlegeket az elkövetkező időszakban szeretnénk 10.000 négyzetméterre bővíteni, s a már meglevő ügyfelünk az Ametek mellett szeretnénk együttműködést kialakítani a Dunkermotoren céggel, amely ugyancsak a kisbajmoki Ipari Övezetben működik.

A kisbajmoki Ipari Övezetben található építési telek licitációját 2017. február 7-én tartották. Egy jelentkező volt, a 4 Cam cég újvidéki részlege, amely eleget tett a törvényes feltételeknek. Az építési telkek megszerzéséről, elidegenítéséről és bérbe adásáról, valamint az építési telek bérleti jogának tulajdonjoggá való átváltásáról szóló rendelet értelmében a licitálással elfogadott ár a kikiáltási ár, vagyis a becsült piaci ár, ami 23.347.869 dinár.