Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Együttműködési megállapodás Szabadka és Shaoxing között

2017.03.09.

A Városháza Kék termében együttműködési megállapodást írtak alá Szabadka Város és Shaoxing között. Ez az ötmillió lakosú város a Kínai Népköztársaság keleti tengerpartján található Zheijang tartományhoz tartozik. Ezt megelőzően 2014. október 27-én Szándéknyilatkozatot írtak alá Szabadka és Shaoxing baráti együttműlödésének fejlesztéséről, az együttműködési megállapodást pedig Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Xu Mingguang, Shaoxing polgármester-helyettese írta alá.

10899_1.jpg

Laban polgármester kiemelte, hogy a két város együttműködése nem csupán gazdasági, kereskedelmi és ipari területeket érint, hanem a bennünket összekötő kultúra és turizmus is. Mint mondta, a Szerb Köztársaság és Kína sok éve folytat az erős, baráti kapcsolatokra épülő gazdasági együttműködést.

- Köszönetet mondunk  egy olyan nagy országnak, mint amilyen Kína mindazért, amit Szerbiáért tesz. Nagy kínai cégek jelen vannak országunkban, részt vesznek minden nagyobb infrastrukturális beruházásban, amelyek között az egyik legjelentősebb a Smederevói Vasművek. Reméljük, hogy a két város is megteremti a feltételeket a közös projektekben való részvételhez – hangsúlyozta Bogdan Laban.

A shaoxingi küldöttség megismerkedett városunk gazdasági és turisztikai potenciáljával, de jó ajánlást kaptak az ATB Sever tulajdonosától, a Wolong Csoporttól, amely ugyancsak Shaoxingből érkezett.

Kínának és Szerbiának hagyományosan jók, barátiak a kapcsolataik, akár a gazdasági, akár a társadalmi kapcsolatokról van szó, mondta Xu Mingguang, majd hozzátette: rövidesen számos területen kölcsönösen előnyös, konkrét együttműködésre kerül sor Szabadka és Shaoxing között.

10899_2.jpg