Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Labdák a Körzeti Labdarúgó Szövetség klubjainak

2017.03.13.

A Városházán ma futball-labdákat adtak át a szabadkai Körzeti Labdarúgó Szövetséghez (KLSZ) tartozó kluboknak. Az eseményen jelen volt Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja is. Összesen 174 Select típusú labdát adtak át a Vajdasági Labdarúgó Szövetség (VLSZ) által biztosított eszközökből. A 62 körzeti rangú klub képviselői Nemanja Simovićtól, a VLSZ elnökétől és Nenad Nikolićtól, a VLSZ alelnökétől és a szabadkai KLSZ elnökétől vették át a futball-labdákat.

 10904_1.jpg

– Laban polgármester a Városháza Dísztermében jelen levőknek elmondta, hogy kevés város van, amely ilyen sok labdarúgó egyesülettel dicsekedhet a különböző rangú bajnokságokban.

Ez elsősorban önöknek, sportmunkásoknak köszönhető, mi pedig önkormányzatként mindent megteszünk, hogy megkönnyítsük önöknek ezt a munkát – emelte ki Bogdan Laban.

Épp ma fejeződtek be a munkálatok a Városi Stadionban az új reflektorok felszerelésén, a hét végén pedig megtörtént a próbaüzemeltetésük is, mondta a polgármester, majd bejelentette, hogy a Philips cég szakemberei a napokban végzik el a reflektorok beállítását a pálya szabályos megvilágítása érdekében.

10904_2.jpg

– Hiszem, hogy ígéretünkhöz híven március végéig használatba bocsátjuk a reflektorokat – hangsúlyozta Bogdan Laban, majd hozzátette, hogy a Városi Stadion esetében most szerzik be a szükséges dokumentációt az új atlétikai tartán pálya megépítéséhez.

Bogdan Laban megköszönte a szerb és a vajdasági Labdarúgó Szövetségnek, hogy Szabadka is azok közé a városok közé került, amelyek ebben a támogatásban részesülnek. Mint mondta, reméli, hogy a Spartacus Labdarúgó Klubnak sikerül kiharcolnia a rájátszást, így polgártársainak esti időpontban nézhetnének mérkőzéseket a legjobb hazai klubokkal.

Dragan Simović többek között elmondta, hogy a labdák beszerzéséről a múlt év végén döntött a Vajdasági Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága. Úgy határoztak, hogy a körzeti labdarúgó szövetségeknek, valamint Újvidék Városi Labdarúgó Szövetségének tervezett sporttevékenységeik megvalósításához pénzügyi támogatásként pénzt utalnak át futball-labdák vásárlására az adott labdarúgó szövetségek klubjai számára.