Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás az indonéz nagykövetség küldöttségének tiszteletére

2017.03.15.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere munkatársaival ma a Városházán találkozott Indonézia belgrádi nagykövetségének a küldöttségével, amelyet Harry Richard James Kandou nagykövet vezetett, valamint a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara (KGK) küldöttségével. A megbeszélésen Indonézia és városunk gazdasági, kereskedelmi, kulturális és sportbeli együttműködési lehetőségeiről volt szó.

10907_1.jpg

A szívélyes, baráti hangulatú találkozó során Kandou nagykövet emlékeztetett rá, hogy az indonéz Kormány már több éve ír ki pályázatokat ösztöndíjak odaítélésére, amelyekre szerbiai fiatalok jelentkezhetnek.

Az indonéz befektetők szeretnének beruházni Szabadkán, emelte ki Kandou nagykövet, majd meghívta Laban polgármestert, hogy a város gazdasági küldöttségével látogasson el a Trade Expo Indonesia Nemzetközi Gazdasági és Kereskedelmi Vásárra, amelyet október közepén rendeznek meg Jakartában, Indonézia fővárosában, hogy létrejöjjön a közvetlen kapcsolat a befektetőkkel.

Bogdan Laban köszönetet mondott azért a támogatásért, amelyet Indonézia Szerbiának nyújt, s amiért Indonézia a nagy nyomás ellenére sem ismerte el Kosovo egyoldalúan kikiáltott függetlenségét, majd hozzátette, hogy városunk nyitott az ország gazdaságával való együttműködésre.

Hangsúlyozta, hogy Szabadka olyan város, amely gyorsan, a lehető legjobb módon tud megfelelni a befektetők igényeinek, s hogy a szabadkai önkormányzat kész az új munkahelyeket megnyitó befektetők rendelkezésére bocsátani az összes rendelkezésére álló erőforrást.

A Városháza Zöld termében  megtartott megbeszélés előtt az indonéz nagykövetség küldöttsége ellátogatott a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamarába, a városházi megbeszélést követően pedig a Pionir gyárban is látogatást tett.

10907_2.jpg