Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megemlékezés a reformáció 500. évfordulójáról

2017.03.18.

A Német Nemzeti Tanács szervezésében az Új városházán díszülést tartottak a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából, amelyen részt vettek a Németországi Szövetségi Köztársaság és Ausztria nagykövetségeinek és Szabadka Városnak a képviselői, továbbá történészek és a témát jól ismerő szakértők.

10918_1.jpg

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke beszédében kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat jó viszonyokat ápol a Német Nemzeti Tanáccsal, amelynek székhelyét az önkormányzat segítségével nem egészen két évvel ezelőtt nyitották meg.

Nagyon fontos, hogy egyik-másik szabadkai iskolában a német nyelvet nem csak idegen nyelvként tanulják, hanem vannak kétnyelvű tagozatok, amelyeknek a tananyagot német nyelven adják elő. Mivel sok olyan befektető van városunkban, akik lehetővé tették polgártársainknak anyanyelvük mindennapi használatát, ezért fontosnak tartjuk a német nyelvtudást ebben a multikulturális közösségben.

Minden év októberében megrendezésre kerül a német kultúra napja, emlékeztetett rá Bunford Tivadar, majd hozzátette, hogy a szabadkai önkormányzat a német Nagykövetséggel együttműködve támogatja a Maria Theresiopolis Német Egyesület lapjának a kiadását.

Bunford Tivadar képviselő-testületi elnök elégedetten emelte ki azt is, hogy városunkban tevékenyek a Regenburger kórus tagjai is.