Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

A fiatal művészek támogatása

2017.03.23.

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere ma a Városháza Kék termében az EmArt Képzőművészeti Műhely tanulói számára a lengyelországi, ukrajnai és dél-koreai nemzetközi versenyeken szerzett érmeket. Teodora Nikić aranyérmet szerzett a dél-koreai Pyeongraekben, Erdélyi Pataki Lara első helyezést ért el Lengyelországban, Tifani Kujundžić pedig Ukrajnában kapott érmet.

10928_1.jpg

Horvát Tímea ebből az alkalomból elégedettségének adott hangot a fiatal művészek elért sikerei kapcsán, akik – mint mondta – városunk népszerűsítésén fáradoznak. Azt kívánta nekik, hogy tovább fejlesszék tehetségüket, legyenek kitartóak s hogy a jövőben még inkább fejlődjenek.

Az ünnepségen jelen voltak a díjazott gyermekek szülei is, valamint Grubanov Martinek Emília, a Jovan Jovanović Zmaj ÁI tanítónője, az EmArt Műhely vezetője is.

A díjazott gyermekek, szüleik és a maga nevében Grubanov Martinek Emília mondott köszönetet a szívélyes fogadtatásért, majd kiemelte, hogy ebben a tanévben a Városházán immár negyedik alkalommal ismerik el a gyermekek sikereit ilyen ünnepélyes körülmények között. Köszönetet mondott a városnak amiért támogatja a nemzetközi versenyeken érmeket elnyert fiatal művészeket.

A díjazott tanulók között volt még Kristina Vuković, Lila Ivankov, Varga Péter, Szakáll Hariga, Ubori Petra és Bojan Kovač is.