Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Városi Stadionban végre felragyogtak a reflektorok

2017.03.29.

- A Városi Stadion reflektor-világításának projektje nyolc évvel ezelőtt kezdődött, mi nyolc hónap alatt befejeztük. A beruházás nem volt csekély, az építési és villanyszerelési munkálatok több mint 50 millió dinárba kerültek. Ma nagy elégedettséggel mondhatjuk, hogy Szabadkán is végre megteremtődtek a feltételek esti mérkőzések megrendezéséhez – emelte ki Bogdan Laban, Szabadka város polgármestere, miután ünnepélyesen átadta rendeltetésének a reflektor-világítást. Az eseményen jelen voltak sportmunkások, a szabadkai köz-, és kommunális közvállalatok igazgatói, a sajtó és az önkormányzat képviselői.

10940_1.jpg

A polgármester emlékeztetett rá, hogy az idén megkezdődnek a munkálatok az atlétikai pálya tartán borításának a cseréjén, illetve megszűnnek azok az akadályok, amelyek miatt eddig Szabadka nem lehetett nemzetközi versenyek házigazdája is.

- Az atlétikapálya már hosszabb ideje rossz állapotban van, mi pedig megállapodtunk a Szerb Atlétikai Szövetséggel, mivel a pályát szeretnénk világszínvonalon rendezni – mondta Bogdan Laban.

Tegnap megtekintettük a Szent Száva Általános Iskola felújított tornatermét, holnap pedig a Palicsi-tó partján átadjuk rendeltetésének az új kosárlabda-pályát és az újonnan megépített, szabadtéri kondipályát, mondta a polgármester, majd hozzátette, hogy a szabadkai önkormányzat jelentős eszközöket fordít a sportra – az infrastruktúrára és a klubok, illetve a sportolók támogatására, s így tesz a jövőben is.

10940_2.jpg

- Idén erre a célra valamivel több pénzt fordítunk, mint tavaly. Biztosra vehető, hogy amennyire csak tehetjük, támogatni fogjuk a sportot, mert Szabadka gazdag sporthagyományokkal rendelkező város – mondta Bogdan Laban polgármester.

Horvát Tímea alpolgármester kiemelte, hogy Szabadka minden polgára elégedett lehet, hogy sikerült befejezni egy 2009-ben megkezdett projektet, amikor a Szerb Labdarúgó Szövetség izzókat adományozott a Városi Stadion reflektoraihoz.

10940_3.jpg

- Hiszem, hogy rövidesen hozzálátunk a Városi Stadionban a központi labdarúgó pályát körülívelő atlétikai pálya tartán borításával kapcsolatos projekt megvalósításához is, az elkövetkező években pedig befedjük a műjégpályát – mondta Horvát Tímea, hozzátéve, hogy a szabadkaiak megérdemlik, hogy nagy számú, infrastruktúrával jól felszerelt sportlétesítmény álljon a rendelkezésükre.

A négy, egyenként 48 méteres oszlopon összesen 182 reflektort helyeztek el, 388 kilowattos összteljesítménnyel. Az építkezési és villanyszerelési munkálatokat Szabadka Város pénzelte.