Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Jutalom a legjobb fiatal matematikusoknak

2017.03.30.

A Városházán ma átadták a jutalmakat az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet általános iskolái legjobb fiatal matematikusainak a körzeti versenyen elért eredményeikért. Ugyancsak bemutatták azokat a középiskolás tanulókat, akik figyelemre méltó eredményeket értek el az országos matematika-versenyen.

10941_1.jpg

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja Szabadka Város nevében külön jutalmat adott át a Svetozar Marković Gimnázium tanulóinak, Teodor Szakáll Franciškovićnak, Aleksandar Grahovacnak, Marko Mijatovićnak és Đorđe Milićnek, kiemelve, hogy büszkék vagyunk ezekre a gyermekekre, hiszen tudjuk, hogy nyilvánvaló tehetségükhöz nagy munka és igyekezet társult. Hozzátette: az önkormányzat továbbra is támogatja a fiatal tehetségeket, mivel egy közösség jövője csak a tudásra épülhet.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára kijelentette, hogy ez jó alkalom arra, hogy Szabadka Város nevében köszönetet mondjunk a fiatal matematikusoknak.

Az általános iskolák körzeti matematika versenyén 136 tanuló vett részt, 54 negyedikes, 23 ötödikes, 25 hatodikos, 21 hetedikes és 14 nyolcadikos diák. A 136-ból 92 tanuló kapott jutalmat, illetve dicséretet. Összesen 14 első, 15 második és 25 harmadik helyet szereztek, további 38 tanuló kapott dicséretet a negyediktől a nyolcadik osztályig.

Az okleveleket és a dicsérő lapokat a tanulóknak Jasmina Stevanović, Nataša Aleksić, továbbá Nebojša Gvozdenović, a Matematikusok Egyesületének elnöke és Vesna Dulić, a körzeti versenynek 2017. március 25-én otthont adó Kizúr István Általános Iskola igazgatója nyújtotta át.