Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Angio-termet kap a Közkórház

2017.03.30.

Dr. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és dr. Slobodan Puškar, a Közkórház megbízott igazgatója ma megtekintették a júniusig elkészülő angio-terem helyiségeit, valamint az új tüdőosztályt, amely az év végére fogadja az első betegeket.

10944_1.jpg

Zoran Gojković ebből az alkalomból kijelentette, hogy a tartományi Kormány idén a szabadkai Közkórházba több mint 100 millió dinárt ruház be. A tervekben szerepel a munkálatok befejezése és a tüdőosztály áthelyezése az immár 150 éves épületből, emellett pedig a Közkórház mintegy 10 millió dinárt fordíthat a szükséges gyógyászati felszerelés beszerzésére.

Pásztor István kiemelte, hogy jelentősek ezek a beruházások a Közkórházban, mivel javítják az egészségügyi szolgáltatások színvonalát. A Közkórház majdani egészségügyi szolgáltatásai terén minőségi előrelépést fog jelenteni az angio-terem, amely Zombor és Nagybecskerek mellett Szabadkát a három ilyen jellegű vajdasági regionális központ szintjére emeli.  

Slobodan Puškar hangsúlyozta, hogy az új beruházások hozzájárulnak a betegek gyorsabb és színvonalasabb ellátásához, s hogy az új angio-terem teljesen új minőséget jelent az akut miokardiális infarktus gyógyításában, hiszen az év közepétől ezeket a betegségeket világszintű ellátással kezelik.