Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Felújították a Zágráb utcát

2017.03.30.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, Sánta Csaba, a Vízművek és Csatornázási KKV beruházási és fejlesztési igazgatója és Vukoslav Vukoslavović, a Vojput Társaság építési igazgatója ma bejárták a Zágráb utcát, amelyben felújították az útburkolatot, kijavították, illetve kicserélték a lefolyókat és lefolyórácsokat, valamint teljesen felújítottak két vízvezeték-elágazást és -szerelőaknát. A 330 méteres szakaszon a munkálatokat a Szerbia Utai Közvállalat finanszírozta mintegy 6 millió dináros ráfordítással.

10945_1.jpg

Predrag Radivojević a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a Szerbia Utai Közvállalattal együttműködve újították fel a Zágráb utcát, amely a II. B osztályú országos út egy részét képezi. Eltávolították a régi és beépítették az új kopóréteget egy 6 cm vastag polimer bitumen réteggel, amely nagyobb tartósságot szavatoló új technológiának számít.

Mint mondta, elvégezték a lefolyóaknák és –rácsok cseréjét és az új útburkolati jelek felfestését.

Az útügyi közvállalat a munkálatok kivitelezése alatt biztosította a közlekedési szignalizáció terveit, a Vízművek és Csatornázási KKV elvégezte a csomópontok felújítását az utca elején és végén, ami a helyi közvállalatok jó együttműködését példázza. Megdicsérném a Vojputot is, amely rekordidő, három nap alatt készült el a munkálatokkal, mondta Radivojević, majd hozzátette, hogy a 6 millió dinár értékű munkálatokat a 330 méteres szakaszon a Szerbia Utai KV finanszírozta.



10945_2.jpg

Sánta Csaba elmondta, hogy a Vízművek a beruházás keretében felújított két vízvezeték-elágazást illetve elhasználódott szelepet a magisztrális nyomócsövön, valamint elvégezték az acélcsövek egy részének a cseréjét, ahol rejtett vízveszteséget észleltek.

Reméljük, hogy az elkövetkező húsz évben ezt az elágazást nem kell megbolygatnunk, s hogy a környéken zavartalan lesz a vízellátás - mondta Sánta Csaba.

Vukoslav Vukoslavović többek között megdicsérte a helyi önkormányzatot, a közlekedésrendészetet és a közvállalatokat a jó koordinációért, ami hozzájárult a munkálatok ilyen gyors kivitelezéséhez.

10945_3.jpg