Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megtartották az Expressz 2017 Nemzetközi Tudományos Konferenciát

2017.03.31.

A Városházán megtartották az Expressz 2017 elnevezésű hagyományos, sorrendben 9. Nemzetközi Tudományos Konferenciát az energiahatékonyságról és a megújuló energiaforrások hasznosításáról.

10949_1.jpg

A jelenlevőket Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte, kiemelve, hogy az önkormányzat támogatja a konferencia megrendezését, mivel a megújuló energiaforrások hasznosítása összhangban áll a fenntartható fejlődés alapelveivel.

- A fenntarthatóság szempontjából ezek az energiafajták döntő fontosságúak, s figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy ezeknek az energiaforrásoknak a hasznosításával új munkahelyeket is teremthetünk. A gazdaság számára nem mindegy, hogy milyen forrásokból nyeri az energiát, nekünk pedig az a célunk, hogy a megújuló energiaforrások mind nagyobb szerepet kapjanak mindennapjainkban – mondta Horvát Tímea.

Az Expressz 2017 Nemzetközi Tudományos Konferenciát a Vajdasági Magyar Mérnökök Egyesülete szervezte, a vendégek és a tudósok a következő országokból, városokból érkeztek: Lengyelország, Szlovákia, Bosznia és Hercegovina, valamint Niš és Belgrád.