Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megünnepelték az egészség világnapját

2017.04.07.

Az Egészségügyi Középiskola és a Matko Vuković Általános Iskola tanulói nyerték meg a Mit tudsz az egészségről - mit tudsz a Vöröskeresztről? elnevezésű versenyt, s ezzel jogot szereztek a tartományi szemlén való részvételre, amelyet Újvidéken rendeznek meg április második felében. A versenyt az egészség világnapja alkalmából szervezték meg, immár 38. alkalommal, a cél pedig az egészség és az egészséges életmód népszerűsítése, az egészség megóvása már a legkisebb kortól kezdődően, továbbá az emberi értékek és a szolidaritás népszerűsítése.

10960_1.jpg

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja a verseny megnyitásakor emlékeztetett rá, hogy az idén április 7-ét, az egészség világnapját a Depresszió – gyere beszélgessünk jelmondat jegyében ünnepeljük.

- Ezek a kampányok a múltban és a jelenben is a polgárok jobb tájékoztatását szolgálták, ami felöleli az előadások, tanácsadások, képzések és a sajtókampányok egész sorát – emelte ki Ilija Đukanović.

A tudásfelmérőbe Szabadkáról négy általános és öt középiskola kapcsolódott be. Az akció célja ezúttal az volt, hogy felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás, a mozgás, a nemdohányzás jelentőségére, a felelős alkoholfogyasztásra és általában az egészség előmozdításának a fontosságára. A versenyen jelen volt Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja is.

10960_2.jpg