Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Felújították a Gerontológiai Központ VI. emeletét

2017.04.07.

Vladimir Ilić és dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium két államtitkára ma megnyitotta a Gerontológiai Központ sétaerdei otthonának felújított VI. emeletét. A minisztérium a munkálatokra 15,5 millió dinárt biztosított, míg a helyiségek felszerelésére a tartományi Kormány biztosított 3,4 millió dinárt.

10961_1.jpg

Vladimir Ilić elégedettségének adott hangot a munkálatok gyorsasága és minősége kapcsán, hangsúlyozva, hogy a feltételek egy lépéssel a szociális-védelmi intézmények engedélyeztetésére minimálisan előírt követelmények előtt járnak.

– A szerb Kormány és az illetékes minisztérium elvi álláspontja, hogy a szociális védelemben nincs takarékoskodás. Ezen a téren bizonyítjuk, hogy minden felhasználó számára Szerbia egész területén azonos elhelyezési feltételeket tudunk biztosítani – mondta Ilić.

Nenad Ivanišević emlékeztetett rá, hogy az illetékes minisztérium eddig több mint kétmilliárd dinárt fordított a szociális-védelmi intézmények engedélyeztetésére, amit határidőn belül be is fejeznek.

– Köszönöm Szabadka Városának, hogy pénzt biztosított a házi segítségnyújtási szolgáltatásokra és a gerontológiai klubok működésére, mivel azok nagyon fontosak. Az elmélet és a gyakorlat azt mutatja, ha erős a nyitott szociális védelem, az nem csökkenti az intézmények használóinak a számát, hanem azt eredményező, hogy a jó hír messzire elér – emelte ki Ivanišević.

A Gerontológiai Központ VI. emeletének a felszerelésére a tartományi Kormány, amely az intézmény alapítója, 3,4 millió dinárt fordított és ennek a támogatásnak a folytatását jelentette be Milka Budakov, a tartományi szociális-védelmi, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár helyettese.

– Eleget tettünk az engedélyeztetéssel megkövetelt követelményeknek s a jövőben is folytatjuk ezt a tevékenységet – mondta Milka Budakov.

Petar Balažević, a Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, hogy folyamatban van az intézmény engedélyeztetése, majd emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három évben a Gerontológiai Központ mintegy 110 millió dináros pénzügyi támogatást kapott.

A felújítást követően a VI. emeleti fekvőbeteg részlegen 99 idős személyt láthatnak el, ami tizeneggyel kevesebb a korábbinál, mivel a munkálatokat a hatályos követelményekkel összhangban végezték el.

10961_3.jpg