Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Tarka színekben a Szabadság tér és a húsvéti tojás

2017.04.13.

A küszöbönálló húsvéti ünnepek alkalmából ma a Szabadság téren Szabadka Város szervezésében megtartották a Húsvét küszöbén – színes képzelet elnevezésű rendezvényt. Az eseményen részt vehetett minden gyermek, aki szerette volna színessé tenni Szabadka főterét és azt a nagy, hungarocellből készült tojást, amelyet a Masterplast cég ajándékozott ebből az alkalomból.

10967_1.jpg

Miroslava Babić, a Városi Tanács művelődésért felelős tagja ebből az alkalomból kijelentette, hogy a húsvét az egyik legnagyobb keresztény ünnep, a tojás pedig a születés és az élet jelképe.

- A húsvét küszöbén – színes képzelet elnevezésű rendezvénnyel szeretnénk megörvendeztetni legfiatalabb polgártársainkat, s bevezetni őket a küszöbönálló ünnepekbe. A gyermeki képzelet az ötletek kifogyhatatlan tárháza, s minden gyermeknek lehetőséget kell kapnia, hogy kiteljesítse kreativitását. Ezért biztosítottunk ma városunk legkisebbjei számára filctollakat és színeseket, hogy kiszínezzék a húsvéti tojást  és a Szabadság teret – mondta Miroslava Babić.

10967_2.jpg

Köszönetet mondott a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézménynek, a Zajedno Egyesületnek és a Kolevka Gyermekotthonnak a részvételért, majd minden szabadkainak azt kívánta, hogy a küszöbönálló ünnepeket családi körben, szeretetben, boldogságban és békében töltsék el.