Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 9. ülését

2017.04.27.

A szabadkai Városi Képviselő-testület 9-én ülésén rendeletet hoztak a mišićevói üzemi övezet részletes szabályozási tervének kidolgozásáról, rendeletet hoztak Szabadkán, a Sándor HK területén levő városi hulladéktelep szanálására és rekultivációjára, valamint a hulladékkezelési rendszert kiszolgáló üzem létesítésére vonatkozó részletes szabályozási tervmódosítás meghozataláról, és ugyancsak rendeletet alkottak az Edvin Zdovc utcáról északkeletre eső Zorka üzemi terület egy része részletes szabályozási tervének a meghozataláról. A tanácsnokok rendeletet hoztak a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj adományozásáról és ugyancsak rendeletet hoztak a Szabadka Város és Banja Luka közötti együttműködés létrehozásáról.

11001_1.jpg

Az Edvin Zdovc utcától északkeletre eső üzemi terület egy része részletes szabályozási tervének a meghozatala lehetővé teszi: tervalap létrehozását a területrendezéshez a Zorka üzemi övezet egy részében tervezett termelési és kisipari komplexumok kiépítéséhez; közcélú területek meghatározását a megfelelő infrastruktúra és közlekedési hálózat létrehozásához, így biztosítva a tervezett üzemi komplexumok megközelítését az övezeten belül; a városrendezésben folytonosságot létrehozni azok között a területek között, melyekre már korábban készültek városrendezési tervek; gazdasági tevékenységek fejlesztését, melyekkel egyben támogatják és ösztönyik a városrész szűkebb vagy tágabb területének urbánus és gazdasági fejlődését, biztosítják a telkek és a kiépített infrastruktúra-hálózat racionálisabb felhasználását. A tervvel felölelt terület összesen 29 hektárt tesz ki.

A Képviselő-testület úgy döntött, hogy a 2016-ban nyújtott kiemelkedő alkotásaiért és figyelemre méltó tevékenységéért Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat adományoz Igor Halasević építésztechnikusnak, Kozma Laura képzőművésznek és Pesti Emma képzőművésznek.

A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat azok a 40 évesnél nem idősebb kiemelkedő irodalmi, képzőművészeti, zenei, színház- és filmművészeti alkotók kaphatják, akik műveikkel és tetteikkel hozzájárultak a város művelődési életének fejlődéséhez, illetve itthon és külföldön kiemelkedő kulturális tevékenységet fejtettek ki az előző naptári évben.

A Dr. Bodrogvári Ferenc-díj oklevelét és plakettjét a Városi Képviselő-testület elnöke adja át 2017. június 22-én, dr. Bodrogvári Ferenc születésnapján.

A tanácsnokok további rendeleteket is hoztak, a a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendelet módosításáról, Szabadka Város Belső Ellenőrzési Szolgálatának megalakításáról, Szabadka Város Tehetséges Sportolók Fejlődését Ösztönző Pénzalapjának a megszűnéséről, a Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapja működésének a megszűnéséről, a Sólyos Beteg Gyermekek és Fiatalok Gyógykezelését Segítő Alapítvány alapításáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, valamint a Szabadka Város Ifjúsági Tehetségek Fejlődését Ösztönző Költségvetési Pénzalap alapításáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről.

A testület határozatot hozott a szabadkai vámszabad övezet területi kibővítése indokoltságának a véleményezéséről, határozatot hoztak arról, hogy Gordana Guberinićet kinevezik a szabadkai Lifka Sándor ART Mozi megbízott igazgatójává, és ugyancsak határozattal nevezték ki a szabadkai Városi Múzeum igazgatójává Hulló Istvánt, aki az előző négyéves megbízatási időben is ezt a posztot töltötte be.

A 9. ülés napirendjén szereplő 34 napirendi pont között szerepelt a jelentés elfogadása Szabadka Város Vagyonjogi Ügyészségének 2016. évi munkájáról, valamint Szabadka Város polgári jogvédője 2016. évi beszámolója.

Szabadka Város Képviselő-testületének történetében a tanácsnokok ma először használták szolgálati táblagépeiket, amelyek révén – mint azt korábban elmondták – könnyebben kísérhetik figyelemmel a testület munkáját. A 70 táblagép és 14 notebook beszerzésére áfával együtt mintegy 2,2 millió dinárt fordítottak a városi költségvetésből.