Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt az Optimist hajóosztály délkelet-európai nyílt bajnoksága

2017.05.05.

Palicson május 5-e és 7-e között rendezik meg az Optimist hajóosztály 11. nyílt bajnokságát, amelyen a 15 évesnél fiatalabb versenyzők indulhatnak. Az Optimist hajóosztály délkelet-európai nyílt vitorlás-bajnokságát (SEEOOC - South East Europe Open Optimist Cup), amely az előző tíz évben három kontinens, Európa, Ázsia és Afrika legfiatalabb vitorlásait gyűjtötte egybe, ma ünnepélyes keretek között nyitotta meg Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere.

11010_1.jpg

Az Optimist hajóosztályban megrendezésre kerülő nemzetközi verseny jelentős esemény Szabadka és a Szerb Köztársaság számára is – mondta Horvát Tímea, kiemelve, hogy idén a SEEOOC-on Magyarország, Montenegró, Bulgária, Szlovákia, Szlovénia és Szerbia versenyzői indulnak.

– Örülünk, hogy évről-évre nő a versenyen indulók száma. Számunkra ez nagyon fontos, mivel ezáltal népszerűsítjük a sportot, az egészséges életmódot, de Palicsot is, amely az egyik legszebb szerbiai idegenforgalmi célállomás. Palics ma megtelt gyermeki mosollyal, noha a versenyzőknél tapasztalható némi izgalom is, hiszen nem tudják milyen szelet hoz a nap, s hogy ez milyen eredményekkel jár – hangsúlyozta Horvát Tímea.

A Nemzetközi Vitorlás Szervezet felismerte a verseny értékeit, ezért a SEEOOC idén rangos tiszteletbeli vendéget fogad, lady Carla Stanley személyében, aki az IODA (az Optimist vitorlás hajóosztály világszervezete) európai alelnöke.

A SEEOOC versenyt a Palics VK és a belgrádi Palilula NK szervezi az Ifjúsági és Sportügyi Minisztérium, a Szerbiai Vitorlás Szövetség védnökségével, Szabadka Város, továbbá a verseny számos barátjának a támogatásával.

11010_2.jpg

Palicson a sport, a multikulturalitás és az ifjúság májusi sportünnepein az eddig megrendezett 70 futamban a következő 17 ország versenyzői vettek részt: Albánia, Algéria, Bulgária, Montenegró, Csehország, Örményország, Japán, Ciprus, Kenya, Kirgizisztán, Magyarország, Macedónia, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Szerbia.