Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadkára látogatott Kyle Scott, az USA nagykövete

2017.05.12.

Városunkban tett látogatása során Kyle Scott, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete munkatársaival együtt ma a városházán megbeszéléseket folytatott Bunford Tivadarral, a Városi Képviselő-testület elnökével, Zagorka Panić városi menedzserrel, Ilija Đukanovićtyal, a Városi Tanács tagjával és Ladóczki Gyulával, a Városi Képviselő-testület titkárával. A szívélyes hangulatú megbeszélést követően Scott nagykövet megtekintette a Városháza földszintjén az Ügyfélszolgálati Központot, meglátogatta a Helyi Gazdaságfejlesztési Titkárságot, a Vöröskereszt Népkonyháját, majd pedig a Mentőszolgálatot, ahol dr. Mila Dujmić Bogdanovićnak, az Egészségház igazgatójának adományt adott át – két mobil EKG készüléket az Egészségház keretében működő Mentőszolgálat szükségleteire.

11037_1.jpg

A mobil EKG készülékeket, amelyeket az Ana és Vlade Divac Alapítvány biztosított az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökséggel (USAID) együttműködve, Kyle Scott Mila Dujmić Bogdanovićnak a Divac Alapítvány elnökének, Ana Koeshallnak a jelenlétében nyújtotta át.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány 2016. november 23-án a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete Népkonyhájának egymillió dinár értékű felszerelést adományozott, amely lehetővé tette, hogy a napi 1.100 adag étel helyett 1.500 adagot, vagyis 400-zal többet készítsenek.

Mindkét adományt a Helyi önkormányzatok támogatása a menekültválság kezelésében elnevezésű projekt keretében adták át, amelyet a Divac Alapítvány valósít meg az USAID pénzügyi támogatásával.

Ugyanezen projekt keretében nemrégiben Szabadka Városa 10.000 dollár értékben kapott felszerelést a rendkívüli helyzetekre. Ebben szivattyúk, áramfejlesztők és számítógépek találhatók, továbbá a Kolevka Gyermekorrhon számára egy mobil EKG készüléket biztosítottak.  

Ezeknek az adományoknak az értéke összesen 20.000 dollár.

11037_2.jpg

A délután folyamán Kyle Scott a Vajdasági magyar Szövetség székházában találkozott Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével, majd a Horvát Nemzeti Tanácsban Slaven Bačićtyal, a Tanács elnökével és Tomislav Žigmanovval, a VHDSZ elnökével folytatott megbeszéléseket.

Egy nappal korábban Scott nagykövet először a Zsidó Hitközség vendége volt, majd pedig Aleksandar Vulinnal, a Szerb Köztársaság Kormánya munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszterével ellátogatott az ideiglenes szabadkai migráns befogadóközpontba.