Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Megkezdődött a 31. Kölyökfesztivál

2017.05.22.

A Bunjevačko kolo Horvát Művelődési Központban ünnepélyesen megkezdődött a 31. Kölyökfesztivál.  Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja ünnepélyesen megnyitotta a gyermekeknek és a gyermeki alkotómunkának szentelt rendezvényt. A nyitóünnepségen jelen volt Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára is.

11064_1.jpg

- Kívánom, hogy ez a négy nap, nevetéssel, játékkal teljen. Hogy nevelőitekkel együtt megmutassátok a kreativitásotokat – mondta többek között Nataša Aleksić.

Az előző három évtizedhez hasonlóan ezúttal is számos tartalom gazdagítja a rendezvényt a rajzolt és a beszélt alkotásoknak szentelt kiállításoktól az érdekes színpadi fellépésekig. Az idei Kölyökfesztivált három helyszínen rendezik meg.

A délelőtt folyamán a Bunjevačko kolo HMK-ban a gyermekek a gyermekeknek program keretében mintegy 1.200 gyermek lép fel ritmikus és néptáncokkal, hagyományos gyermekjátékokkal, együttesekkel és kórusokkal.

Ugyanott a délután folyamán, május 22-én a népszerű rendezvény vendégei lépnek fel, vagyis a városunkban működő magánóvodákból, illetve a balett- és táncklubok iskoláskor előtti korosztályai.

A legtömegesebb rendezvényre május 25-én a Sportcsarnokban kerül sor 16 óra kezdettel, míg a Városháza Dísztermében május 26-án rendezik meg a IX. Nevzeta Kadirić Emlékkoncertet, amelyet az elhunyt óvónő emlékének szentelnek. Ezen a hangversenyen a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény kórusai és együttesei lépnek fel.

11064_2.jpg