Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Mentőautó és felszerelés az Egészségháznak

2017.05.23.

Hans-Ulrich Pfaffmann, a bajorországi Arbeiter-Samariter-Bund Igazgatóbizottságának elnöke, a bajor tartományi parlament tagja ma a Fejlesztési és Együttműködési Kezdeményezés /IDC/ elnevezésű civil szervezetnek  mentőautót és felszerelést adott át a szabadkai Eugen Kumičić utcai, újonnan megépült rendelő szükségleteire. Az eseményen jelen volt Zagorka Panić, Szabadka Város menedzsere és dr. Mila Dujmić Bogdanović, az Egészségház igazgatónője. Az IDC nevében az adományt Miodrag Nedeljković ügyvezető igazgató vette át.

11070_1.jpg

Hans-Ulrich Pfaffmann újságíróknak elmondta, hogy úgy érzi: Szabadka és egész Szerbia is az Európai Unióhoz, illetve Európához tartozik, s hogy a bajorországi ASB segíteni kíván ennek a térségnek a kapcsolatok kiépítésében, különösen az önkéntes munka terén. Hangsúlyozta, hogy ebben a közösségben szívesen látják, ami jó motiváció a további együttműködéshez.

Miodrag Nedeljković elmondta, hogy a bajor ASB által adományozott mentőautót az IDC az Egészségház rendelkezésére bocsátja, s hogy használatával elsősorban az új rendelő hatékonyabb működését kívánják segíteni, de jól jön a szabadkai Mentőszolgálat rendes működéséből adódó egyéb feladatokhoz is.

– Szabadkával és az Egészségházzal az együttműködés ötlete a migránsválságra adandó válaszként született, amely egyfajta barátsággá, partneri viszonnyá nőtte ki magát – hangsúlyozta Nedeljković, majd hozzátette: örömére szolgál, hogy az IDC összekapcsolta a németországi adományozókat a valós helyzettel és a terepen tapasztalható szükségletekkel.

Zagorka Panić Bogdan Laban polgármester, a városvezetés és a mag nevében köszönetet mondott az ASB-nek és az IDC-nek az adományért, amellyel – mint mondta – a szabadkai polgárok megelégedettségére javul a városban az egészségügyi ellátás színvonala.   

A menedzser kiemelte: Szabadka Város mindent megtesz azért, hogy az újonnan megépült Eugen Kumičić utcai rendelő megkapja szükséges engedélyeket.

Mila Dujmić Bogdanović elmondta, hogy jelenleg az Egészségház 10 mentőautóval rendelkezik, a valós szükséglet pedig 15 új és működőképes jármű, továbbá hogy az adomány keretében sterilizáló, két inhalátor, EKG-készülék, vérnyomásmérő és minden egyéb érkezett, ami a rendelő működéséhez szükséges.

Az adomány teljes értéke mintegy 30.000 euró.