Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

A szociális védelem első vására

2017.05.27.

Az emberek nem tudják, hogy mi mindenre van joguk, gyakran pedig azt sem tudják, hogy hol tevékenykedhetnek, kapcsolódhatnak be a mások megsegítésére irányuló tevékenységbe. A szociális védelem nem egyirányú utca amelyben a segítséget várják. A szociális-védelmi szolgáltatások kétirányú utca, amelyben önkéntesként önök is segíthetnek azokon, akiknek erre szükségük van. Egy társadalom eredményességét a szociális védelem fejlettsége mutatja, s ha az fejlett, akkor mondhatjuk a társadalomra, hogy sikeres – mondta Szabadkán Aleksandar Vulin munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszter a szociális védelem első vásárának a megnyitóján, amelyre a Vajdaság minden részéből érkeztek kiállítók.

11082_1.jpg

Ezen a Vásáron összesen több mint 60 szociális-védelmi magán- és közintézmény, illetve civil szervezet mutatkozott be. A Vásár látogatói tájékozódhattak az ezzel kapcsolatos jogaikról, a számukra hozzáférhető szolgáltatásokról, a vásár keretében pedig megrendezték a Szolgáltatások fejlesztése a közösségben a jövőbe vezető közös út elnevezésű tanácskozást, valamint az Egészség Bazárt.

A kiállítók között olyan civil szervezetek is szerepeltek, mint a Tijana Jurić Alapítvány, az Ana i Vlade Divac Alapítvány, a szabadkai, topolyai és kishegyesi szociális munkaközpont, a szabadkai Gerontológiai Központ, a nagykikindai Idősek Otthona, a Vöröskereszt, a Kis Bácska Szklerózis Multiplex Egyesület, az adai Szivárvány Egyesület, a Zajedno Egyesület és mások.

A szabadkai előtt hasonló vásárt szerveztek Újvidéken és Nišben, a következőt pedig Kragujevácon rendezik.

11082_2.jpg