Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Hat éves a Gerontológiai Klub a Harcosok Sorakozóján

2017.06.02.

- A gerontológiai klubok a legalkalmasabb formája annak, hogy a szociális védelem szolgáltatásait közelebb vigyük a helyi lakossághoz – mondta a Harcosok Sorakozója Lakótelepen hat éve működő Gerontológiai Klub évfordulója alkalmából megtartott ünnepségen dr. Nenad Ivanišević, munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi államtitkár.

11096_1.jpg

Az államtitkár kiemelte, hogy büszke arra a 15 éves projektre, amelynek keretében a szabadkai Gerontológiai Központnak (GK) köszönhetően gerontológiai klubok nyílnak Szabadka területén.

Petar Balažević, a szabadkai GK igazgatója elmondta, hogy a klubot a Központ keretében nyitották meg, s hogy 262 tagot számlál.

Ilija Đukanović, a Városi tanács szociális- és egészségügyért felelős tagja Szabadka Város nevében gratulált a Harcosok Sorakozóján működő klubnak a 6. évforduló alkalmából.

Emlékeztetett rá, hogy a gerontológiai klubok biztosítják a helyet legidősebb polgártársaink számára, hogy találkozzanak egymással, részt vegyenek a kreatív műhelymunkákban, a művelődési és szórakoztató műsorokban, és hogy különböző szolgáltatásokat vegyenek igénybe jelképes illetve hozzáférhető áron.

- Mindez együtt képezi az aktív öregedés alapjait – hangsúlyozta Đukanović, majd hozzátette, hogy Szabadka Város a városi költségvetésből 38 millió dinárt biztosított a nyílt védelemre.

Az ünnepségen jelen volt Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja is.

A projektet, amelynek keretében Szabadka Város területén minden helyi közösségben gerontológiai klubokat nyitnak, a szabadkai Gerontológiai Központ indította el 2002-ben, azzal a szándékkal, hogy ezáltal biztosítsa az idősek számára az intézményen kívüli szociális védelmet.